Свързани новини

30.12.2019 10:10

Die Welt: И през следващата година германците залагат на Меркел

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

22% от гражданите на ФРГ са уверени, че канцлерът Ангела Меркел ще се справи най-добре с външнополитическите предизвикателства през следващата година. Това показва проучване на на социологическия институт YouGov, цитирано от германския национален ежедневник Die Welt. На второ място с минимална разлика е държавният глава на Руската федерация Владимир Путин (20%), отбелязва изданието.

Освен това мнозинството от германците (55%) настояват за засилване на участието на Берлин в разрешаването на външнополитически конфликти, но без използването на армия. Припомня се, че съвсем наскоро стана известно, че ФРГ на два пъти е отхвърлила искането на Франция за допълнителна военна подкрепа в Мали. Париж и Вашингтон постоянно настояват Берлин да вземе по-активно участие във военните операции в чужбина.

Потенциалният наследник на Меркел, министърът на отбраната и председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер събира само 3% в анкетата. На трето място е френският президент Еманюел Макрон (19%), а на четвърто – държавният глава на САЩ Доналд Тръмп (16%). 29% от анкетираните смятат, че решението на световните проблеми не може да бъде поверено на нито един от управляващите към настоящия момент политици.

По отношение на партиите германците са по-склонни да възлагат разрешаването на външнополитическите конфликти на Съюза (ХДС/ХСС). Останалите партии събират слаба подкрепа. „Зелени“, социалдемократите (ГСДП) и членовете на „Алтернативи за Германия“ заемат второ място с 8%. Свободната демократическа партия (СвДП) и „Левица“ са на четвърта позиция с 4%. В същото време 30% от анкетираните смятат, че нито една от политическите сили няма да може да изведе страната от кризата.


Източник: Фокус


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион