Свързани новини

29.12.2019 14:32

Нинова се среща с Гешев заради кризата в Перник

Видян 2084 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени места, общински съветници и граждани във връзка с кризата с водата, съобщиха от БСП. На първо място е бил поставен въпросът за отговорността - кой е отговорен за кризата в Перник. Нинова е поела ангажимент още днес да поиска среща с главния прокурор Иван Гешев и да разбере докъде е стигнало разследването. След разговор с главния прокурор, е станало ясно, че срещата ще се състои на 6 януари.


На второ място хората са поставили въпроса с дългосрочната програма за подмяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции. По думите на специалисти подмяна ще отнеме години, съобщават още от БСП.


Според Нинова, положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Тя е била помолена да поеме ангажимента да подпомогне националната кампания "Дари вода за Перник". "Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани", казала още Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Vladimir Karolev 29.12.2019 19:55

    "Разходих се над Боснек и Чуйпетлово. Ходих покрай река Струма, която извира на около 250 м южно от Черни връх и се спуска към Чуйпетлово и Боснек преди са се влее в язовир Студена. Видях много малки ручеи, които се вливат безпроблемно в Струма. На много места има поставени отдавна тръби (вижте снимките), които направляват водопотоците от ручеите към Струма. Сега разни спасители на Перник (един от тях спасяваше плажа Корал, като като концесионер на плажа позволяваше джипове и каравани да се разполагат върху дюните) предлагат планове за увеличаване на прихода на вода в Студена, чрез нови тръби и изпомпване на води от карстови извори. Да знаете, че става въпрос за източване наистина, не не на вода, а на много пари от данъкоплатците. В опит да се забрави вината на всички, които години наред са управлявали безхаберно и некадърно общинското дружество ВиК Перник."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.