Свързани новини

28.12.2019 16:10

Йончева поиска Кьовеши да провери пътищата на Борисов

Видян 5165 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският евродепутат Елена Йончева ще иска европейският главен прокурор Лаура Кьовеши да провери парите, които отиват за българските пътища, както и как точно се строят те. Това става ясно от съобщение на самата евродепутатка, предаде Сега.

"Българските граждани искат да са част от Европа. Те се надяват Европейският съюз да помогне на България за демократизирането ѝ. Това казала Елена Йончева, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в ЕП, в интервю пред швейцарския вестник „Тагесанцайгер“, цитирана от пресофиса си „В момента това не е така и хората постепенно губят надежда. Положението става все по-лошо. Това не е грешка на Европейския съюз, това е наша грешка. Ние трябва да се борим за нашата държава! Аз не обвинявам Брюксел, обвинявам себе си“, посочила още Йончева.

„Помогнете ни, госпожо Фон дер Лайен! Не е достатъчно да се правят само изявления. При Вашето посещение в София премиерът Борисов накара да бъдат демонтирани микрофоните на журналистите преди пресконференцията, за да не могат да задават неудобни въпроси. Сега Европейският съюз има нов главен прокурор – румънката Лаура Кьовеши, която е водила битка срещу корумпираните политици в собствената си държава. Аз ще се срещна с нея и ще ѝ предам събраните документи. Има и други нарушения. Европейските дипломати например знаят много добре какво става. Някои от случаите са незначителни. Важно е обаче на българските политици да стане ясно, че отклоняването на средства няма да остане безнаказано. Тогава ще престанат да го правят“, посочи още тя.

„Многото пари от Европейския съюз са част от проблема. Брюксел следял къде отиват парите, твърдят политиците. Но Европейският съюз получава документите с информация точно от тези, които строят лоши пътища за много пари“, заявява Йончева. По думите ѝ Брюксел контролира документите, но не и самите пътища. „Това е проблемът. Нужно е европейският главен прокурор да се заеме с истински проверки: пробите от пътищата трябва да се сравняват със строителните планове. Същото се отнася и за принципите на правовата държава: на хартия България изпълнява всички изисквания на Европейския съюз. Но реалността е съвсем различна“, казва още Йончева.

На няколко пъти тя организираше публични прояви с носене на въпроси до АПИ за качеството на строените пътища, но и до момента няма ясно информация нито от нея, нито от Агенцията. Твърдеше се, че ще се дадат проби на европейски лаборатория , но и до сега няма данни и за тях.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 ПРОКУРАТУРАТА ИЗПРА И МИНИСТЪР БОИЛ БАНОВ! 29.12.2019 11:03

    ПРОКУРАТУРАТА ИЗПРА И МИНИСТЪР БОИЛ БАНОВ! Това, което ще прочетете е отказ на Прокуратурата да образува досъдебно производство срещу министъра на културата Боил Банов. От постановлението излиза, че след като предствиш устройството, с което е направен запис, това не означава нищо, защото не казваш кой ти е го е дал. Нищо, че самата експертиза установява, че ЗАПИСА НЕ Е МАНИПУЛИРАН!!!, както и че НЯМА ПРЕКЪСВАНЕ И НЯМА МОНТАЖ!!! Но! Според прокуратурата … не бил „автентичен“. Екстра „профи“ прокурорска работа! Само за Лаура Кьовеши! Ето и част от постановлението на прокуратурата: http://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b1%d0%be%d0%b8%d0%bb-%d0%b1/

  • 004 Галина Василева 29.12.2019 00:37

    Тази не е българка ,тази не и жена ,това е чудовищае което се дави в собствената си злоба и отрова ! Срам и позор е за България ,мразя я и я ненавиждам !

  • 003 Anonimen 28.12.2019 23:12

    Крадлата вика:Дръжте кпадеца...

  • 002 Anonimen 28.12.2019 23:12

    Крадлата вика:Дръжте кпадеца...

  • 001 Кирил Семерджиев 28.12.2019 18:25

    Не само пътищата трябва да се проверяват . Българските политици не спират да крадат - вече 30 години . Те вече достигнаха фазата на маниачният идиотизъм . На Цацаров беше забранено да започне проверка за т.н. швецарски диск и т.н. люксембуркски диск с имената на няколкостотин баш изпечни български крадци милиардери . Забранено му беше от власт имащите да търси къде изчезват всяка година близо три милиарда лева крадено ДДС по официални данни от ДАНС . Не правейки нищо , той извърши престъпление по служба срещу народа си и държавата си . Дали Гешев ще прави същото т.е. нищо през следващите 7 години , за да могат мъчителите на българския народ да опазят на всяка цена откраднатото за последните 30 години ???!!! Ако аз бях новият главен прокурор , още от 02.01.2020 г. щях да изискам от германското финансово разузнаване ново копие на т.н. швейцарски диск и да ги почна поименно българските апаши . Абе ти откъде имаш тия милиони ( милиарди ) в тази швейцарска банка ? Колко данаци си платил , преди да ги изнесеш тези пари в Швейцария ? ... всичко е много просто , бързо и лесно осъществимо . Бюджета ще се препълни за нула време .

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци