Свързани новини

27.12.2019 14:10

Кирилов: Успяхме да отговорим правилно на неправилно поставен въпрос

Видян 2728 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Успяхме да отговорим правилно на неправилно поставен въпрос с отговорността на главния прокурор и тук особено значение имаше вашия ангажимент, който беше поет пред представителната мисия на Венецианската комисия от името на България да изпълним точно и стриктно препоръките, които знаехме предварително, че няма да са благоприятни за нас. Това посочи в отчет за свършената работа през 2019 година министърът на правосъдието Данаил Кирилов, предаде Фокус.


„Знаем, че те исторически са повлияни от субективното поведение на защитници по едно дело, което е завършило през 2009 година, защитници, които в предходно правителство и предходен министър сега са съдии в Европейския съд по правата на човека. И въпреки този субективизъм и политическа експлоатация на тази тема, смятам, че се справихме успешно с това предизвикателство“, допълни министърът.


Той определи отиващата си 2019 година като забележителна за българската правосъдна система, най-вече заради препоръките на ЕК Механизмът за сътрудничество и проверка да бъде свален от страната ни. „Министерството на правосъдието участва и съучаства в този процес, смятам успешно. Искам да отбележа, че за да бъде резултатен и ефективен този процес, основната роля на трите неща, с които се гордее министерството тази година, са в резултат на вашата политическа решимост и комуникация с лидерите на ЕС. Благодаря за политическата воля и комуникацията с председателя на ЕК Жан Клод-Юнкер, благодарение на която ние успяхме да постигнем заключителни препоръки, които да бъдат изпълнени“, допълни Кирилов.


Правосъдният министър се спря и на образованието, като посочи, че множеството юристи, които се произвеждат от висшите учебни заведения, е критичен проблем.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв