Свързани новини

26.12.2019 09:13

Четирима са в болница в Перник заради замърсена вода

Видян 1827 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирима перничани от квартал "Проучване" са приети в болница, след като са пили вода от чешмата. Те са поставени на лечение със системи, а за случаите са уведомени регионалните здравни власти, предаде БНР.


Вчера водопадаването към квартала беше спряно заради установено замърсяване с бактерията ешерихия коли.


До края на деня се очаква да бъде възстановено водоподаването в квартала.

Това съобщи в интервю за "Хоризонт" кметът на града Станислав Владимиров. Той обясни, че въпреки обещанието в празничния ден водния режим в града да бъде облекчен, това не се е случило:


“Имаше малко по-голям приток към язовир “Студена“ и пречиствателната станция не успя поради замътяването да подаде по-рано качествена питейна вода към перничани. Но молбата ми, аз разговарях с ръководството на ВиК, утре малко повече часове перничани да имат вода“.


Станислав  Владимиров съобщи, че веднага след Нова Година ще започнат процедурите по ремонт на пречиствателната станция, за който държавата вече отпусна малко над 3 млн. лева:


“ВиК специалистите, тези които изпрати държавата, чрез държавна фирма “Монтажи“ и лично командироването на министър Караниколов, установиха в рамките на около 2 км много голям теч в порядъка на около 100 литра в секунда. Това е една трета от количеството, което се подава към община Перник в момента във воден режим. От снощи бяха предприети мерки със специализирана техника, която да установи и локализира теча. Надявам се в рамките на няколко дни да се установи откъде идва тази огромна загуба на питейна вода“, каза кметът.


До няколко дни се очаква резултатът от проверката дали е имало нерегламентирано отклоняване на вода от предприятието "Стомана индъстри".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне