Свързани новини

20.12.2019 11:16

Соцминистърката призова службите да разследват протестите срещу социалните закони

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследващите да проверят дали има външна намеса в организирането на протести срещу Стратегията за детето и Закона за социалните услуги, които бяха замразени, призова новата социалната министърка Деница Сачева, предаде Клуб Z.

От няколко месеца има протести, водени от сдружение „Родители обединени за децата“ (РОД), а вчера социалният закон беше отложен за шест месеца, а трябваше да влезе в сила от 1 януари. Самата стратегия за детето пък беше замразена по разпореждане на премиера Борисов още през май.


  „Определено можем да говорим за сериозна външна провокация и намеса. Не мога да кажа, защото аз не съм разследващ орган, но ми прави впечатление, че има групи, които се радикализират, когато ние призоваваме за диалог, което е ясен знак, че исканията са очевидно други, а не за семейни политики. Прави впечатление също това, че непосредствено преди местните избори имаше пуснат целенасочен слух в ромските махали, че ще се вземат деца, за да се извеждат децата от училище. Така че със сигурност има провокации, които трябва да бъдат разследвани“, коментира Сачева в интервю за бТВ.

Според нея и сериозна външна провокация и намеса към насаждане на страхове, че ще бъдат отнемани деца. В отговор на въпрос откъде идва тази намеса, Сачева посочи, че партии, които вече се самоидентифицираха - "Възраждане". Но уточни, че министерството й не е разследващ орган, за да каже кой точно стои зад това.


По думите й разследващите органи са запознати, но темата ще бъде обсъдена и правителствено ниво, защото вероятно има хора, които целенасочено в момента насаждат и антиевропейска политика, за да се види има ли и политически нюанси в исканията.

    „Необходимо е да направим така, че да извадим реалните страхове, а ако има някой, който има квазиполитически или квазирелигиозни искания в рамките на хората, които протестират, съответните органи да се заемат с него“, допълни Сачева.
     

Снимка OFFNews





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни