Свързани новини

18.12.2019 13:14

Саниран бургаски блок протече за пореден път

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бургас има с какво да се похвали в санирането, но очевидно и нови проблеми са налице.

Продължават проблемите на санирания по Националната програма за енергийна ефективност блок 101 в зона "В" на комплекс „Меден Рудник“, съобщи БНР. Хората посочват, че през последните 4 години, откакто е издаден обекта, непрекъснато има проблеми, което налага сградата да се ремонтира поне два пъти годишно. Последният случай е от края на ноември 2019 г. Заради по-обилни валежи за пореден път се е получил проблем с част от покрива, което е довело до образуването на мокри петна в два от апартаментите. Хората са притеснени, че 5-годишният гаранционен срок по договора скоро изтича.


След като сградата бе санирана преди 4 години, започнаха и проблемите, твърди Райно Златев, домоуправител на вход 5 в блока. Фирмата изпълнител често била викана да отстранява нередностите.


Последното произшествие Златев описа така: "Цялата квадратура на покрива, която отремонтират, е около 100 кв. м. След всеки дъжд и снеготопене се появява това нещо. Сега е само под тези апартаменти, но ако започне дъждовен период е стигало до предпоследните апартаменти и по-надолу. Засега при тези валежи, стената е мокра до половината на пети ляв, има и мокри петна на пети среден. Винаги, когато викаме фирмата, тя отреагира, идва и прави ремонт, на следващия дъжд ситуацията се получава пак. На 24 ноември след големия дъжд, никой не ги повика. Докато видим мокрите петна, те вече бяха на покрива. Знаят, че това нещо ще протече и пращат хора след дъжда, за да отремонтират“. Златев описа и мъките по-рано: „Първо викахме фирмата за стиропора по стените, който се стопяваше, за да го махнат. Втори път беше заради ъглите, където се събира водата на покрива за оттичане -  махнаха изолацията, за да сложат холкери. След това се получаваха локви на покрива, защото нямаше достатъчно наклони и пак ги викахме. Пак дойдоха, запълниха с цимент, шпакловаха, сложиха отгоре друга изолация. След това ги викахме 4 пъти за въпросното протичане на пети ляв, така че средно на година по 2-3 пъти ремонтират. Имахме проблем и с козирката, тогава водата влезе в ел. таблото и целият вход остана без ток. Дойдоха, махнаха хидроизолацията, запълниха фугите, направиха фугите, сложиха хидроизолацията и две години нямаме проблем с козирката".



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.