Свързани новини

18.12.2019 12:29

Перник без вода днес, новият режим - от следващата седмица

Видян 2246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна подмяната на повредения спирателен кран, водоснабдяващ промишлената зона на Перник. На място работят екипи на „Софийска вода” и ВиК - Перник, предаде БНР.


Дейностите са част от мерките за намаляване на  загубите на вода и овладяване на кризисната ситуация, пред която е изправено населението. Кметът Станислав Владимиров съобщи, че една от мерките, които ще се предприемат, е насочване на водата от целия Владайски канал към язовир „Студена”.


Ще бъде изградено и съоръжение във водосборната зона, което ще доведе до увеличаване на потока вода към язовира.


В Перник няма да има вода между 6 часа сутринта и 9 часа вечерта


Заради ремонта, днес до 21:00 часа, е преустановено водоподаването към града. "ВиК" дружеството ще компенсират перничани утре, когато се очаква да има вода през целия ден.


Ще продължи подготовката на водопреносната система преди въвеждането на новия режим на водата от понеделник. В рамките на новия едноразов режим перничани няма да имат водоподаване между 16 и 22 часа всеки ден. 


Водата в града няма да поскъпва, каквото предвиждат новите пределни цени на КЕВР за много места в страната. От пернишкото ВиК съобщиха, че бизнеспланът ще бъде преработен и ще бъдат изготвени нови разчети с предложение към комисията-регулатор.


Междувременно Министерството на регионалното развитие съобщи, че ще осигури над 2 милиона лева, с които да започне изпълнението на първите спешни мерки за решаване на водния проблем на Перник. Сумата не е част от средствата, които правителството по-рано през месеца отпусна за ремонт на пречиствателните станции на яз. "Студена".


Екоминистърът Нено Димов обеща да съдейства на прокуратурата по разследването срещу него и Петя Аврамова за водната криза в Перник



Министърът на околната среда и водите Нено Димов обеща да коментира след заседанието на  кабинета разследването срещу него и регионалния министър Петя Аврамова за водната криза в Перник.


Миналата седмица Окръжната прокуратура в Перник изпрати на Специализираната прокуратура становище, че Димов и Аврамова носят служебна отговорност за водния режим в града.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв