Свързани новини

17.12.2019 15:25

Борисов към мед. сестра: Дай да те командироваме у МВР

Видян 2056 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Искаш ли да взема да те назнача в МВР да дойдеш да поработиш. Дай да те командироваме шест месеца у МВР", отговри премиерът Бойко Борисов на обвиненията на медицинските сестри за злоупотреби в системата, предаде Господари на ефира.


В болниците пари се правят "с химикалка", правят се пътеки за порязано пръстче, дават се болнични, обясни една от протестиращите Димитрия Димитрова. Всеки месец се правят клинични пътеки само с лични карти, без присъствието на пациенти, обясни тя. Целта е болницата да си вземе парите от здравната каса. "Всичко е фалшиво, всичко се надписва", каза Димитрова.


 


Димитрова отказа на премиера и обясни, че и сега си има достатъчно работа. Разказа и как е писала жалби до прокуратурата, от които не е последвало нищо. Това обаче не отказа премиера. "Ти си моят човек. Не знам с другите колко ще свърша работа, но с теб ще свърша много работа", каза ѝ той.


Извън "вършенето на работа" Борисов не беше готов на много отстъпки. Обясни, че заплатите на медицинските сестри не можело да станат като на тези в Западна Европа. "Как ще им дадеме шест-седем хиляди лева. И три не можем да ви дадем", каза той. Премиерът дори се възмути, че лекари взимали по 50 хил. лв., а на сестрите, които са им като дясната ръка, давали по 1000 лв. Борисов даже предложи лекарите да се откажат от част от заплатите си.


 Премиерът пое ангажимент след Нова година да се работи за минимална заплата от 950 лв. за медицинските сестри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Димитър Петров 17.12.2019 20:52

    Вместо лекарите да се отказват от част от заплатите си , нека всички депутати и министри да се откажат от коледните си бонуси и януарските си заплати, които са повече от 6000 лв. на човек ; в полза на многодетни семейства с работещи родители и в полза на деца сираци . Всички депутати и министри са милионери т.е. нямат нужда от заплати - Нека да направят този коледен и новогодишен подарък за бъдещето на страната си .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за