Свързани новини

17.12.2019 13:32

Александрина и Лазар от схемата с НОИ ужилили с 16 бона бивш военен

Видян 1610 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александрина и Лазар разработили схема за източване на НОИ, като прибирали парите от ужилените, а после се оправдавали с Осигурителния институт, че не е решил казуса, съобщава Марица.


Бившият военен Стефан Петров, който живее в САЩ, е един от хората, които паднали в капана на Александрина Георгиева и партньора й Лазар Лазаров.


Както „Марица” писа, те бяха задържани на 2 декември при акция на Икономическа полиция и Районна прокуратура, след като в ползвани от тях помещения бяха открити 169 пенсионни преписки, фалшиви печати, трудови книжки, бланки за удостоверения за пенсиониране. Срещу двамата, които са с постоянна мярка на неотклонение, и дъщерята на Александрина - Николина, която бе освободена под гаранция, се води досъдебно производство за документна измама в особено големи размери.


По първоначални данни те са въртели схема за фалшифициране на трудов стаж, като са прибирали суми от 3 до 16 хил. лева с обещание да купят по законния начин недостигащи години. Освен че са искали за това многократно завишени суми спрямо действително необходимите,


не са ги внасяли, а си ги присвоявали.


Александрина е бивша служителка на ТП на НОИ и е осигурявала ментетата да бъдат приети без проблем в Осигурителния институт. Впоследствие фалшиви документи вероятно са били изнесени от НОИ, за да се прикрият следи. Както „Марица” писа в свое разследване още през февруари, липсата на преписките е установена през 2013 г., когато служителката вече не е била на работа. Най-вероятно обаче схемата е продължила да действа и след напускането й -не отвътре, а на входа на системата.


Случайно попаднах в нея, разказва Стефан Петров. Той живее в САЩ от 11 години. През декември 2017-а мъжът си бил в Пловдив и използвал да иде на зъболекар, който пък се оказал в съседство с офиса на фирмата на Александрина на ул. „Йордан Йовков”. Като видял да пише „НАЙ консулт”, пловдивчанинът даже си помислил, че е към НОИ - още повече че е на гърба на ведомството.  Заварил в консултантското бюро Александрина, Лазар и още една жена. Стефан търсел съвет как да постъпи, тъй като  е работил като военен и в завод с вредности, има I и II категория труд, но не е навършил годините за пенсия.  Знаел обаче, че с такъв стаж има право на ранно пенсиониране. Било му обяснено, че може да си купи законно необходимия  стаж. Пратили го в НОИ да вземе справка точно какво къде е работил, за да се изчисли колко не достига. Стефан се върнал с разпечатката на следващия ден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови