Свързани новини

16.12.2019 15:27

Обвинена за подкуп шефка на ТЕЛК се върна на работа

Видян 2748 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов епизод от сагата с фалшивите ТЕЛК в Ловеч показа, че този вид измами са неизкореними. Обвинената във вземане на подкуп шефка на службата Донка Минкова бе възстановена на работа, а в знак на протест срещу това решение няколко служители на службата подадоха оставки, съобщи Би Ти Ви. Рано тази сутрин молба за напускане са подали трима лекари, двама технически сътрудници и една медицинска сестра. С техните оставки работата на комисията в ловешката болница е пред спиране. Към момента не е известно защо д-р Минкова е възстановена на работа.


Схемата за издаване на незаконни ТЕЛК решения в Ловеч бе разбита в началото на годината. Тогава д-р Минкова бе задържана заедно с мъж, който е посредничил между пациенти и лекари. Участниците в схемата са били наблюдавани в продължение на една година преди това. "Големият проблем е моралът на лекарите, които в крайна сметка са лицата, които дават възможност на други лица, които нямат такива увреждания да се възползват от финансови средства незаконно", заяви след акцията директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Беше ясно, че Минкова е отстранена временно, но няма информация докъде е стигнало разследването за измамите.


Арестите през януари бяха поредни за тази ТЕЛК. Разследване за такива измами в Ловеч имаше през 2005-2006 г. и даже се стигна до съд. Тогава на подсъдимата скамейка застанаха седем служители, впоследствие отстранени от работа, като оценката беше, че нанесените щети на държавата от фалшивите инвалидни пенсии са над 1 млн. лв.


Хората, получили фалшивите експертизи, бяха от пет области, свидетелите по делото - над 300, а обхватът на разследването - от 2000 до 2004 г. През годините периодично излизаха и новини за осъдени да връщат хиляди левове на НОИ от неправомерно получени пенсии, отново с документи от ТЕЛК-Ловеч - делата бяха над 80. Тази активност на разследващите органи и на съда обаче очевидно не плаши нито лекарите, нито фалшивите инвалиди.

 

Източник: Сега

 



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и