Свързани новини

16.12.2019 14:10

От 2020 г. предучилищната става задължителна и за 4-годишните

Видян 2011 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От идната учебна година - 2020/2021 г. предучилищното образование ще стане задължително и за 4-годишните деца, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг в Министерския съвет след заседанието на координационното звено по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане в образователната система и предотвратяване на отпадането на деца и ученици в задължителна училищна възраст. Той добави, че това е записано в разпоредбата за Държавния бюджет, която задължава министерството да изготви проектозакон за промени в Закона за предучилищното и училищното образование, предава БТА.


Министърът на образованието припомни, че въвеждането на задължителната подготовка за децата на 5-годишна възраст е бил направен компромис от две години за общините, които нямат такава възможност. През това време не са получавали допълнителни средства. "В момента сме сформирали работна група, но общият принцип ще бъде от учебната 2020/2021 г., вероятно с изключения", каза Красимир Вълчев.


От началото на учебната година допълнително 6500 деца са записани в образователната система, посочи Вълчев. Това е доста по-малко от предходните две години. Тогава общо 42 500 деца са били записани в образователната система, които преди това са били отпаднали или не са били записани. Вълчев уточни, че за трите години около 49 000 деца и ученици са записани в образователната система. Отделно от това има и вторично отпаднали, които за трите години са малко над 6 000. "Т.е. говорим за един нетен резултат от 43 000 деца, които са допълнително записани в образователната система", заяви Красимир Вълчев.


продължи >>

Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на