Свързани новини

16.12.2019 12:11

САЩ експулсираха китайски дипломати за първи път от 30 г.

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Пекин поиска Вашингтон да спре „изкривяването на фактите“, след като САЩ обвиниха двама китайски дипломати, че са шпионирали в американска военна база в Норфолк, щата Вирджиния, и ги изгони, първият такъв случай от десетилетия.

На двамата неназовани китайски дипломати беше казано да напуснат САЩ по-рано през септември, но демаршът се появи на бял свят, след като в неделя New York Times съобщи за това.

Ден след публикуването на информацията, Пекин изрази безпокойство за цялата афера. "Това е сериозно изкривяване на фактите", заяви говорителят на външното министерство Ген Шуанг в понеделник на брифинг в пресата, цитиран от ТАСС.

 Поне един от двамата дипломати е заподозрян от американските власти, че е агент на китайското разузнаване, пише вестник Ню Йорк Таймс, позовавайки се на анонимни източници.

Двама служители на китайското посолство във Вашингтон, придружени от съпругите си, са отишли с кола до базата. На пропускателния пункт им бил отказан достъп и им било наредено да се върнат. Охраната ги пуснала да влязат на територията на базата, за да направят обратен завой, но вместо да обърне, колата продължила навътре в базата. В крайна сметка пътят й бил преграден от камиони.


© Global Look Press 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп