Свързани новини

16.12.2019 11:26

Чужденец строи незаконно на Витоша

Видян 1428 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Природен парк „Витоша“ е напът да се сдобие с чисто нова жилищна сграда. Над година институциите в Перник се опитват да се справят с проблема, но законът не може да спре строежа на чуждестранния гражданин Селахатин Сахин, съобщава Нова тв.


Собственикът не премахва сградата и другите незаконни обекти, а дори напротив, продължава да надгражда построеното.


Къща, фургон, тераси, ограда...


Това са само част от незаконно изградените неща на територията на Природен парк „Витоша”. Още преди година и половина горските инспектори направили проверка. При нея са установени незаконни строителни дейности в обекта. Установено е изграждането на трегери, колони и изливане на бетон без съответните документи. Според собственика, който е чуждестранен гражданин, всичко е законно.


Според Салехатин той е купил имота от българи, цели 1600 квадратни метра. Сградата я е имало преди тук, но институциите напомнят, че тя е била доста по-малка, в момента се строи нещо съвсем различно.


„Дружеството - собственик на имота, подаде при нас инвестиционно предложение за реконструкция на съществуваща сграда. Ние я прекратихме поради недопустимост спрямо плана за управление на природен парк „Витоша”, казва младши експертът към РИОСВ-Перник Милица Фиданова.


„Аз направих реконструкция, след като купих къщата. Къщата падна и трябваше да я оправя. Тя падна, какво да направя? Аз направих същата къща…”, категоричен е Сахин.


Институциите издават нареждане за спиране на строежа, но никой не ги слуша


Неколкократно институциите са издавали заповеди за спиране на строежа, но без резултат. Човекът си продължава да си работи и възникват нови и нови неща. Вече е започнал да строи и канализация.


Досега на собственика е наложена глоба само от служителите на природен парк „Витоша”, от общината са му издали заповед да отстрани незаконните обекти до средата на следващия месец. От екоинспекцията глоба не е наложена.


По случая е сезирана и областната прокуратура в Перник, която е образувала досъдебно производство.


Източник: dnes.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.12.2019 17:51

    ДНСК да му напише предписание за премахване на всичко незаконно построено! След като мине срокът на предписанието, обикновено е един месец, ДНСК е в правото си да изпрати бригада, която да разруши всичко, а за това, собственикът е длъжен да си плати!!!!!!!!!!!!! Ай стига сме се тънали на всякакви помияри, па били те и чужденци!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби