Свързани новини

16.12.2019 09:52

Руски военен кораб дебне US разрушител в Черно море

Видян 2217 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в неделя в Черно море навлезе американският разрушител USS Ross, Русия изпрати малкия си ракетен кораб Вишни Волочьок, за да проучи действията му. Това е осмият кораб на ВМС на САЩ, пристигнал в региона тази година.


USS Ross извърши няколко мисии в Черно море след скока на напрежението между Москва и Вашингтон след обединението на Крим с Русия и избухването на украинския конфликт през 2014 г.


През 2015 г. разрушител от клас Арли Бърк влезе в заглавията, след като руските самолети Су-24 извършиха предупредителни маневри спрямо американския кораб, който действа провокативно и агресивно в близост до руските териториални води, пише RT.


Последният път, когато Вишнен Волочёк е изпратен да наблюдава американски военен кораб, е средата на октомври, когато той се присъединява към два други руски кораба, за да проследи разрушителя от клас Арли Бърк USS Портър.


Вашингтон настоява, че неговите военноморски мисии в Черно море се извършват в съответствие с международното право на ротационна основа. Те настояват, че целта им е да подкрепят свободата на навигацията и да успокоят съюзниците от НАТО с оглед на така наречената „руска заплаха“.


Москва смята, че американските военни нямат работа в региона, като присъствието на ВМС на САЩ само усилва напрежението и увеличава риска от инциденти, което при най-лошия сценарий може да предизвика военен конфликт в Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.12.2019 07:48

    Ами, 001п трябва да се оправдаят някак си едни изхрупани от Пентагона трилиони. Пък и натовските дженерали искат да отчетат дейност за голеЕемите заплатки.

  • 001 Anonimen 17.12.2019 06:40

    САЩ сами си създават враг-Русия,непрекъснато ги дразнят и създават заплахи в цял свят,а всъщност носят и агресия.....Б-я стана мишена заради техните амбиции....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата