Свързани новини

03.04.2009 13:22

БСП-София настоява за компенсации заради забавеното сметосъбиране

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП-София настоява за компенсаторен механизъм, насочен към платците на такса смет в 19-те столични района, в които беше прекратено или забавено сметосъбирането и сметоизвозването. Това бе съобщено на пресконференция в централата на Градския съвет от председателя на групата общински съветници Жельо Бойчев, предаде БГНЕС.


Вчера червените съветници са внесли доклад в комисиите в общината, където е изложено и предложение за корекции на годишната задача за боклука. Общинският съветник от БСП Георги Кадиев, коментира, че за последния месец боклукът му е бил изхвърлян едва три пъти. Предложението на БСП по отношение на компенсаторния механизъм се отнася со намаляването на такса смет за гражданите на 19-те района с около 4 %. Според Георги Кадиев, това предложение дори не е необходимо да минава през СОС. Компенсациите възлизат на около 3-4 милиона. От БСП София съобщиха още са изпратили писмо, в което сигнализират за нарушения на общинската форма „Чистота Искър”, която според Бойчев е „касичка за ГЕРБ” и е реализирала нарушения при избора на подизпълнители и нарушения на ЗОП при закупуването на контейнери и техника без да спазва процедури. Коментарът на агенцията е, че процедурите трябва да бъдат спазвани. На въпрос дали ще последват санкции ако нарушенията се докажат Бойчев отговори, че „искат да изчакат резиултатите и да видят реакциите на столичния кмет Бойко Борисов. Според Бойчев 6 милиона са средствата, които общинското дружество е усвоило само за извозването на балите до Силистра, а средствата, които са похарчени за контейнери и техника също възлиза на милиони. По време на конферецията председателят на БСП София Румен Овчаров заяви, че листите за евродепутати ще се подреждат „нормално”. „Няма драматични изненади в София с имената на евродепутати” каза Овчаров. По думите му, с помощта на президента ще бъде наложен мажориранен вот.


Днес Представиха новия сайт на Градския съвет на БСП София. Сайтът беше официално открит от Илияна Йотова, евродепутат и заместник-председател на Градската организация на БСП. По думите й, целта е не винаги в медиите могат да попаднат всички неща, които се случват с БСП София и затова новия в новия сайт ще участват репортери, които да отразяват дейностите на БСП София. Ще има коментари и анализи, като ще се търсят гледните точки на градското ръководство на БСП по актуални проблеми. Голямата част от материалите ще излизат и в във вестника „Червена точка”. Ще бъдат представени различни личности, свързани с дейността на БСП. Сайтът съдържа още и галерия с фотоси от младежките организации, градския съвет и др, както и видео каре, където в рамките на няколко минути ще могат да се видят видео кадри от изяви на червените. На сайта ще бъдат обявени и кандидатурите за евродепутати. Йотова обясни, че целта на новия информационен проект на градската организация е да се достигне до по-голяма аудитория, а не само до потенциалните избиратели. Утре на сайта ще бъде открит форум за мажоритарните избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв