Свързани новини

13.12.2019 13:12

Вълчев: Трябва да възпитаме децата преди всичко в национална принадлежност

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Трябва да възпитаме децата преди всичко в национална принадлежност. От друга страна човешките предизвикателства, пред които сме изправени, са глобални. Ние, като членове на Европейския съюз, който също има свои ценности, трябва да се съобразяваме и с тези от тях, които не противоречат на националните ни ценности. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на форум за гражданското образование и изграждането на ценностната система у младите хора, предаде Фокус.

"Много е трудно да говорим за ценности. Преди 30 години нямахме увереност на какво трябва да възпитаме децата. Днес основните въпроси пред образователната система са два - знаем ли днешните деца, които ще бъдат активни на пазара на труда през следващите 50 години, на какво трябва да ги възпитаме и какви са тези общи ценности, които ще ни обединяват", подчерта министър Вълчев. Той допълни, че днес все още е трудно да се водят дебати на тема кои са основните ценности, на които трябва да научим младите хора.

"Видяхме, че имаме безспорния базов списък от ценности, за които сме уверени, че трябва да възпитаваме децата. Приели сме базовите ценности на либералната демокрация. Оттам нататък говорим как да ги съчетаем с колективния интерес", заяви министърът на образованието и науката. По думите му образователната система е призвана да бъде основната институция, която да формира ценностите у децата. Той бе категоричен, че трябва да възпитаме децата така, че да бъдат добри хора, да ги възпитаме в уважение и толерантност.

"Днес живеем във време, в което имаме много фактори на средата, които работят в обратна посока. Децата придобиват много повече информация от екраните, отколкото от училището. Затова трябва да възпитаме децата на граждански ценности", посочи министър Вълчев.


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и