Свързани новини

13.12.2019 11:32

Габриел: Средствата от Еразъм + да бъдат отворени към Западните Балкани

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Би ми се искало средствата от програмата „Еразъм +“ да бъдат отворени към Западните Балкани. Това каза еврокомисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел по време на дебат в зала „Изток“ на Народното събрание на тема „Западните Балкани – ясна пътна карта за бъдещето“, предаде Фокус. Образованието е онази основа, която ще позволи да надграждаме.


„От 2014 досега 40 хил. човека от Западните Балкани са се възползвали от мобилност в рамките на програмата „Еразъм“, отчете еврокомисарят.

Тя посочи, че 84 проекта за изграждане на капацитет в областта на висшето образование са реализирани. „Разбира се, че това допринася за интернационализацията на университетите, за подобряване на универсалните ключови умения, да има по-добри възможности за заетост. За мен все още това не е достатъчно. Надявам се, че ще съумеем заедно с ЕП и държавите членки този път да защитим бюджета на програмата „Еразъм +““, заяви Габриел.

Мария Габриел обърна внимание, че предложението на ЕК е за двойно увеличение на бюджета от 15 млрд. евро на 30 млрд., а ЕП е още по-амбициозен и настоява за тройно увеличение. „Аз ще остана реалист, за мен това, което би ми се искало тези средства да бъдат отворени към Западните Балкани. Програмата да стане по-приобщаваща“, заяви Габриел.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви