Свързани новини

13.12.2019 11:13

Мустафа: Благодарни сме на Младен Маринов за сигурността по границите

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Корупцията не е изолиран проблем, тя е един от проблемите на региона и тя пречи на икономическия растеж, както и на правителствата да развиват своите страни в името на своите народи. Тя дава възможност за радикализация и екстремизъм. Вашите решения трябва да са свързани с опит тя да се премахне тя".


Това заяви американският посланик в София Херо Мустафа, откривайки международен форум за сигурността на Балканите, предаде Сега.



"САЩ има ангажимент към мира и сигурността на Западните Балкани и интегрирането им в Запада. Това за нас означава членство в ЕС и в НАТО на всички, които имат желание да се присъединят към организацията. Идеята за интеграцията на Западните Балкани е централна идея на американските интереси. Това е част и от европейските интереси, защото трансатлантическото партньорство ни дава възможност да се справим с огромните геополитически предизвикателства", каза още Мустафа.


Американският посланик припомни важността на провелата се във Вашингтон среща между американския президент и българския премиер, като посочи, че тя е дала нов тласък на двустранните ни отношения.


„Много съм говорила за значението на новия етап, в който се намират България и САЩ в техните взаимоотношения. Нашите ръководители наскоро проведоха историческа среща във Вашингтон и това беше началото на едно стратегическо партньорство, което изведе нашето партньорство на нови нива във всички области. Много важна част от нашето партньорство напоследък е в сферата на сигурността. Г-н Младен Маринов е много важен фактор за нашия успех. Благодарим му за лидерството и дългосрочната подкрепа в сътрудничеството с посолството на САЩ и службите за сигурност и усилията в борбата с организираната престъпност и екстремизма в региона. Особено сме му благодарни за усилията по осигуряване на сигурността по границите. Така нашите държави стават по-безопасни не само САЩ и България, а и целия регион. Срещата днес е още един пример за неговите усилия за обединяването на усилията в региона с цел справяне с някои от най-важни и спешни въпроси, пред които сме изправени“, посочи Мустафа.


Вътрешният министър Младен Маринов пък заяви, че обменът на информация е високоинтензивен и в реално време.


"Радикализацията, независимо от идеологията, е реална заплаха, която подкопава ценности и устоите на закона - добави той. - Необходим е мултидисциплинарен подход и дългогодишни усилия на международно ниво. Следим мрежите на трансграничната престъпност, трансферите на пари, пропагандата в интернет".



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец