Свързани новини

11.12.2019 17:41

Лавров при Тръмп: Обама не пожела да сътрудничим по т.нар. „руско вмешателство“ в US изборите

Видян 2315 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров, който в началото на посещението си във Вашингтон получи предупреждение от своя американски колега – държавния секретар Помпео, за когото се говори, че скоро щял да оваканти поста си, че САЩ няма да толерира руско вмешатество в изборите за президент през 2020 г., направи сензационна декларация. Гостът от Москва, който бе приет и доволно позира в кабинета и на президента Тръмп, разкри нещо неизвестно от връзките между двете държави в края на администрацията на бившия държавен глава Барак Обама.



Той призова САЩ да публикува кореспонденцията между Москва и Вашигтон от октомври 2016 г. до януари 2017 г., за да се види колко пъти от руска страна е предлагана помощ, за да бъде изчистен несъществуващия според Кремъл проблем с вмешателство на руски хакери или служби в американския вот. Каквото, апропо, не беше доказано и от нарочното разследване на специалния прокурор Мълър – по европейски фамилията е Мюлер. Лавров обяви, че неговата държава желае, както и преди е желала да публикува комуникацията, водена с Обама по киберсигурната пряка връзка между двете столици, за да бъде светът наясно за какво става въпрос. Както бяха оповестени неотдавна разговори на Тръмп с киевския му колега Зеленский. От офиса на Обама обаче тогава са възразили категорично според него.



Пред журналистите, след своите разговори в Овалния кабинет и Държавния департамент, Лавров заяви, че проблемът с изборите изобщо не е обсъждан. Попитан от представител на пресата дали иска да каже, че Белият дом е излъгал в комюникето си, че на руския външен министър е направена специална забележка по този повод, той отговори: „Не съм чел какво е съобщението на Белия дом“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и