Свързани новини

11.12.2019 10:50

БЛС обяви причината за смъртта на 3-годишния Алекс

Видян 1044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На първо място искам да поднеса искрените си съболезнования на близките на детето. Поводът е нещастен случай, който се случи преди повече от месец. Запазихме мълчание, защото ние лекарите смятаме че трябва да загърбваме емоциите и да изчакайте доказателствата. Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, по време на брифинг, предаде Агенция "Фокус". "Такова е нашето ежедневие. Принудени сме да взимаме решения в тежки моменти и да изчакаме доказателствата. Когато вече ги имаме стана ясно, че този случай се касае за изключително тежка инфекция, протекала по най-бързия начин. Двустранна пневмония, кръвоизлив в надбъбречните жлези. Състояние несъвместимо с живота. Настъпващо изключително бързо", каза д-р Маджаров.


"За съжаление, науката не е всесилна. В световен мащаб загиват повече от 800 000 души от пневмония годишно. За съжаление този нещастен случай доведе до това, че неоснователно бяха уволнени колеги. Екипите, които се бориха за живота на това дете неоснователно бяха наранени - Д-р Елена Георгиева. Стигна се до там, че специалността педиатрия да получи допълнителен отлив. Стигна се до там уважавани лекари да бъдат опетнени", добави председателят на БЛС.


"Имаме право да се защим, заставаме зад колегите, когато бъдат нападани без доказателства. Призовавам ви да се борим за истината, да информираме обществото, да градим доверие и вяра, защото от това имаме необходимост. В съвремието стават чудеса, чудесата са възможни обаче, когато вярваме в своя лечител и когато му имаме доверие. Нито нашето общество, нито ние като лекари можем да работим в среда, в която няма доверие", допълни още той.


"Искрено заявявам, че вярвам на българските медии. Надявам се заедно да направим, така че обществото да вярва на българските лекари", каза още д-р Иван Маджаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено