Свързани новини

10.12.2019 11:52

Нешка Робева: Удрят Русия, защото надига глава

Видян 1809 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева определи като "политическо шоу" решението на световната антидопингова агенция (УАДА) да забрани на руските спортисти да участват на олимпийски игри и световни първенства през следващите четири години. "Знак е, че Русия надига глава и ще търсят всякакви възможности да я ударят, където могат. Русия е силна в спорта. Само за наивниците това решение е справедливо. Който следи спорта, не може да не осъзнае, че едни рекорди не могат едните да ги постигат с допинг, а другите без нищо. Такива свръхчовеци няма”, категорична бе Нешка Робева в предаването "Тази сутрин" по бТВ.


"Да оставим това, че аз съм присъствала на Олимпийски игри, в която нямаше допинг контрол и знам какво ставаше в Америка - хвърчаха рекорди, взимаха се медали. Това е наистина политическо шоу. Това е грозно, защото удря млади хора, удря деца. Нашият спорт например няма никаква необходимост от допинг. Даже допингът би пречил. Как така ти ще удариш една държава?! В такъв случай трябва да се вземе решение, че тези състезатели се допускат индивидуално да участват. Но аз съм абсолютно убедена, че Русия ще направи паралелни игри и много ще участват и големите рекорди ще бъдат там", заяви Нешка Робева.


"Това го правят всички. Не сме наивници. Хайде да не правим и ние пропаганда. Ние сме потърпевши от това. Който е хванат с допинг, нека да му се отнемат правата, да му се отнемат завинаги правата. Не са един и два случаите, в които самите спортисти признават, а държавата прикрива. Щом като спортът стана политика, след като всички политици се снимат с шампионите... От тук нататък трябва да си вадим заключения", добави Нешка Робева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Фуросемидчо 10.12.2019 20:16

    Робева, "удрят" Русия защото допинга е държавна политика. Навсякъде има допинг, но вземането му е по решение на съзтезателя/треньора... Всъщност, точно на теб едва ли е небходимо да ти се обяснява това - нали си успешен треньор от времето, когато допинга беше и наша държавна политика ;)

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци