Свързани новини

10.12.2019 09:59

Доброволци спасиха пребито куче

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди месец домашно куче е пребито жестоко в ямболското село Тенево и заради травмите лекарите предлагат да бъде евтаназирано.


„След прегледа се установи, че има множество фрактури, една от които на долната челюст. По тялото имаше фрактура на дясната раменна кост. Най-вероятно с някаква тръба или нещо подобно. Видимо беше доста изплашено, добре се държеше за състоянието, в което беше”, каза ветеринарният лекар д-р Костадин Манов, предаде бТВ.


Инцидентът завършва с щастлив край – днес животното живее втори живот, благодарение на хора с добри сърца, които му дават името Макс. Насилникът е задържан за 24 часа.


От Фондация „Четири лапи” не приемат кученцето да бъде евтаназирано и организират спешно транспортиране в София. Кметът на община Тунджа изпраща кола и екип, които тръгват незабавно. Общинският служител Владимир Стоев се връща към този момент със смесени чувства.


„То беше доста изплашено и изобщо не реагираше, сложихме го в клетката, качихме го в колата и тръгнахме за София. Бях притеснен, защото животното е наранено и не се знае здравословното му състояние, дали ще издържи около три часа път. Много кротко и спокойно пътуваше, което ме учуди”, спомня си Стоев.


В клиниката наричат кученцето Макс. Вече месец медиците се грижат за животното.


„Кучето беше в изключително тежко състояние – с множество фрактури и кръвоизливи. Претърпя две операции, в момента Макс се чувства прекрасно. Кучето е жертва на човешко насилие и беше изключително недоверчив. След около 2 седмици Макс ще бъде готов за новото си семейство”, каза Д-р Мечева и допълни, че вече има интерес животинката да бъде осиновена.


Докато десетки хора се борят за живота му – мъжът, който го е пребил е освободен. Екип на bTV го откри в село Тенево – пиян и агресивен. В селото се страхуват от агресивния мъж, който е известен с пословичната си жестокост и криминално досие.


По случая е образувано досъдебно производство, но още не е ясно дали  ще бъде повдигнато обвинение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното