Свързани новини

09.12.2019 16:52

Булгартрансгаз: Готови сме за Турски поток от 2020 г.

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„България е готова до 2020 г. да обезпечи транзитните доставки на газа в Гърция и С. Македония по тръбопровода Турски поток", заяви изпълнителният директор на Булгартрансгаз Владимир Малинов, цитиран от ТАСС.
"Дори, ако в началото на годината транзитът на руския газ през Украйна в България по Трансбалканския газопровод бъде преустановен, ние сме подготвени. На 30 ноември Турция направи "златната" заварка, която съедини Турски поток с Българския поток, съобщи Малинов.



Той уточни, че газопроводът е започнал да се пълни с гориво. "Ние ще сме готови към 15 декември, те, надявам се - към 20 декември", допълни Малинов.



Миналата седмица руския президент Владимир Путин обяви, че България забавя строителството на Турски поток на своята територия. „Изпълняваме ангажиментите си”, заяви веднага след това енергийния министър Теменужка Петкова. Според нея този проект е стратегически за нас. „Работи се на трасе от 150 км, разделено на три отделни лота”, обясни министърът.



Припомняме, че още м.г. Петкова призна, че страната ни трябва да реагира адекватно и да актуализира енергийната си стратегия, тъй като големите инфраструктурни проекти биха се отразили неблагоприятно върху енергийния сектор и икономиката.

По-рано енергийният експерт проф. Атанас Тасев заяви, че съществуването на Булгартрансгаз при положение, че престанем да бъдем транзитна държава ще бъде „лишено от всякакъв смисъл”, което пишем от 5 г.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични