Свързани новини

09.12.2019 09:27

Гонят Русия от олимпиадата заради далавери на честния Ротченков

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Русия най-вероятно ще бъде лишена днес от участие не само в предстоящата след броени месеци олимпиада в Токио през 2020 г., но и от следващите зимни игри, а може би дори и от летните през 2024 г. в Париж. Причината са разкрития на ... руската антидопингова лаборатория.



Оказва се, че системата за нагласяване на резултатите на състезателите от страната е била дело на избягалия в САЩ и попаднал под закрилата на ФБР свидетел Ротченков. Именно той се яви основен обвинител на родината си по темата. Като шеф на московската лаборатория, заедно с ИТ-тата под негово подчинение Мигачьов и Соболевский, Ротченков създава система за подмяна на проби. Тя позволява прегрешили атлети да бъдат „изчиствани“, а чисти да бъдат изнудвани със „замърсяване“ на резултатите, ако не платят подкуп. Всичко това е ставало от 2012 до 2015 г. Беше доказано от РУСАДА и с камъните на руснаците ще бъде бито не по тяхна вина по техните глави.



Русия предварително обяви, че ще обжалва решението. След досегашните обвинения, които извадиха много чисти руски спортисти от олимпиади и световни първенства, повечето от тях получиха оправдание и обезщетения в съда. Но малцина се върнаха в големия спорт, поради психическо изтощение и нетърпимост към несправедливостта. На този фон на последното световно първенство по лека атлетика например първото и второто място в кралската дисциплина 100 м бягане бяха спечелени от „изгонени за цял живот от спорта“ хващани с допинг американци. А в стартовете по ски – бягане и биатлон продължават победите на норвежците, обявени за астматици от лекарите си, за да могат да гълтат забранени стимуланти. Астмата е несъвместима точно с тези спортове, които изискват супер учестено и дълбоко дишане дори в спринтовите си, да не говорим за маратонските дисциплини.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали