01/02

Свързани новини

09.12.2019 09:26

43 ИнвестбанкИ в Търговския регистър

Видян 6618 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



43 дружества, записани в Търговския регистър, който гълта десетки милиони и гърми ли гърми, носят името Инвестбанк. Това е уникален случай в световната практика! По закон името би трябвало названието на едно дружество, камо ли на банка, би трябвало да бъде уникално поне за цялата страна и за Европейския съюз дори. Трудна работа ще бъде влизането ни в Европейския банков съюз с такива чудеса от храброст!



Не би биро тревожно, ако не ставаше въпрос за банка №3 по привлечени държавни средства, нищо че е далеч извън десетката по другите показатели в системата и не мина нито българските, нито европейските стрес-тестове.
Още по-голяма е кашата с многото ИнвестбанкИ в София.Повече от една – четвърт от всички дружества с това име са регистрирани в столицата. 12!



Две от тях са с покриващо се дори регионално, та и локално име.Понеже става дума за клон Кракра – това прави нещата да изглеждат още по-странни. Едното е ТБ Инвестбанк АД София Клон Кракра, а другото е АД ТБ Инвестбанк Клон София Кракра.



Не е практика на банките да регистрират всеки свой клон не просто като дружество, а чак като акционерно дружество. Сякаш във всеки има различни акционери.



Други две дружества също са трудно отличими: Акционерна търговска банка Инвестбанк и Търговска банка Инвестбанк, което след последното обновяване на 28 юни тази година е просто Инвестбанк АД.
Ако нямахме информация от пресцентъра на БНБ с кой точно данъчен номер е онова, което е банката с лиценз, нямаше как да знаем правилния отговор.



Защо би ни било важно: ако например ни бяха изчезнали парите, както неведнъж се е случвало – и то с милионни суми на клиенти в Инвестбанк, или имахме друго възражение.
Апропо, при тази сложна и едва ли случайно направена плетеница от дружества,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но