Свързани новини

02.04.2009 16:38

Янев: "ЕК има информация за случилото се в НАП!"

Видян 1999 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическият съвет на "Ред, законност и справедливост“ /РЗС/ е внесъл в прокуратурата и ДАНС пет сигнала за много сериозна корупция в Агенция "Митници“. Лидерът на РЗС Яне Янев поиска с тези сигнали да се запознае председателят на комисията Бойко Великов, предаде БГНЕС.


Янев участва в днешното изслушване на директора на Агенция "Митници“ Христо Кулишев пред комисията за действията, предприети за ограничаване на корупционните условия и за резултатите от извършените проверки по преписки, образувани в резултат на сигнали срещу митнически служители. "Вие, господин Кулишев, сте изправени пред дилемата – или цялото ръководство на агенцията да подаде оставка, или вие да режете "живо месо“, се обърна към него Яне Янев. В нашите сигнали има конкретни неща и за други служители, за които не е писано в отчета“, посочи депутатът. Това е опасно явление, подчерта Янев и поиска незабавни мерки в митниците. Той се аргументира с фактите, че нарушенията засягат организационни схеми, чрез които се осъществяват митнически измами, които могат да бъдат установени и констатирани. Според него докладът засяга случаи, свързани с дребни чиновници в агенцията, голяма част от които дори не са наказани.
Янев заяви също, че се е надявал ръководството на митниците след случилото се в НАП да дойде на комисията с конкретни предложения и да оповести, че "скалпелът е започнал да реже“. "Някои си мислят, че нещата в НАП ще завършат с това Мургина да се появява от време на време в медиите, но няма да е така“, подчерта Яне Янев. Той е имал разговори на високо ниво в Брюксел и следващата седмица ще пътува отново до там по темата за корупцията. Янев допълни, че в ЕК вече имат достатъчно информация за това какво всъщност се е случило в НАП. Дискомфортно е, заяви депутатът, когато дойде информация от ОЛАФ или от другите ни партньорски организации в ЕС. Янев призова ръководството на Агенция "Митници“ да стигне до конкретни резултати в най-кратък срок.
"Яне Янев е прав!", заяви в изказването си пред комисията депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, обръщайки се към директора на Агенция „Митници“ Христо Кулишев: Вие или трябва да режете „живо месо“, или просто ще чакате да свърши мандатът на това правителство, но май ще предпочетете да направите второто. Атанасов не вижда никаква воля за противодействие на сигналите за корупция. Според него, Агенция „Митници“ е своеобразен филиал на Второ главно управление на бившата Държавна сигурност. Той изрази учудване каква професионална подготовка имат хора, назначавани директно за зам.-директори на агенцията, като някои от тях нямат нито един ден трудов стаж в митниците. „И аз, и вие знаем кой е Румен Цайса“, обръщайки се към Кулишев, „той също е бивш офицер на Второ главно управление на ДС и е на много висока длъжност в митниците. Интересно е дали той в момента е и офицер под прикритие на ДАНС там и какви функции изпълнява“. Според Атанасов цялата митническа администрация знае, че въпросният Румен Цайса действа през т. нар. Дънката и варненската митница. Във Варна всички знаят, че ако искат да прокарат нещо през варненската митница, трябва да действат по тази схема с тези хора. Това са публично известни факти, каза Атанасов и обръщайки се към Кулишев запита какво направихте вие по тези сигнали, излязохте в едно интервю и казахте, че няма такъв човек. Но има, знае се кой е и какво прави, подчерта Атанасов.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да