Свързани новини

06.12.2019 11:47

Дариткова: Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия и казаха, че само в такъв случай ще продължат да гласуват бюджета на държавата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова пред журналисти за обвиненията на ДПС за договорки за субсидиите, предаде Фокус.


 По думите на Дариткова е бил поставен риск за приемането на бюджета на държавата за 2020 г.


„Затова се състоя спешно съвещание с нашите коалиционни партньори. Те поставиха въпроса за субсидията и за това, че твърдо трябва да се определи такава. Казаха, че само в такъв случая ще продължат да гласуват с нас Закона за бюджета на държавата. Нашата отговорност е пред хората. Отговорността ни е за това държавата да има бюджет за 2020 г., който е по-добър, с възможноста за повече разходи за образование, с по-висок ипенсии, с повече плащания в социалната сфера, с по-високи заплати за социалните работници. Тази наша отговорност е водеща. Знаем, че ще понесем и политическа отговорност за събитията от вчера, но ние сме тези, които сме отговорни за стабилността на държавата. За да избегнем кризата приехме решението на нашите коалиционни партньори и подкрепихме единственото предложение, което имаше по отношение на субсидията, тя да бъде 8 лв.“, допълин д-р Дариткова.


Според Д-р Дариткова няма нарушение на правилника, защото предложението на БСП е било гласувано само веднъж. „при всички положения правилникът се определя от народните представители. Те са единствените, които със свое гласуване могат да коригират“, каза още д-р Дариткова. Тя посочи, че е била в комуникация с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през цялото време. „Съзнаваме, че отговорността, която носим ние като най-голяма политическа сила в парламента е най-голяма, но трябва да разберете, че ние не можем сами да реализираме това управление“, допълни още Дариткова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион