01/02

Свързани новини

06.12.2019 09:59

Какво не/знаем за БУФЕРНИТЕ ПАРКИНГИ НА СОФИЯ

Видян 2833 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представяме ви останалите буферни паркинги в София – вече изградени и с предстоящо изграждане.


Паркингът на ул. Бели Дунав, всъщност е съставен от два буферни паркинга. На изхода от София е т.н. голям  паркинг – „Бели Дунав – Надежда” с 380 места и на две нива. Има пешеходни изходи по протежение на бул.  Ломско шосе, има вход-изход на бул. Ломско шосе и само изход на ул. Христо Филянов. Този паркинг е на територията на община Надежда.


Вторият, или т.н. малък паркинг  на ул. Бели Дунав е „Бели Дунав – Връбница”. Той е със 128 места, на 2 нива и е традиционно запълнен през целия ден. Този паркинг се предпочита от работещите в София - приходящи от близки селища в тази посока. Затова паркингът има голяма дневна заетост.


Предстои Центърът за градска мобилност да изгради и други паркинги.


Така например в район Надежда (ж.к. Надежда 1, ул. Хан Кубрат), на площ 4315 кв.м, ще бъде изграден наземен паркинг със 151 паркоместа. За него вече е изготвен проект и документация.


Подземен паркинг ще има в района на Централна гара - район Възраждане на площ 3870 кв.м., със 76 паркоместа. Проектът е на етап изготвяне на документацията за обявяване на обществена поръчка.


Подземен паркинг ще се изгражда  на бул. Сливница - в района на Люлин, с площ 9685 кв.м., с 262 паркоместа. Предстои възлагане изработване на идеен проект, за завършване на паркинга.


 


Всички буферни паркинги, които стопанисва Центъра за градска мобилност, са с противопожарна система, сектори за паркиране на газови автомобили и надеждна система за газоизвестяване. Вентилацията на паркингите се включва автоматично при необходимост.


Наблюденията на служителите, работещи в буферните паркинги е, че част от шофьорите изключително недисциплинирано спират без основание на местата маркирани  като специализирани. Не е желателно безразборно да се паркира на местата, оцветени в синьо и предназначени за паркиране на автомобили на хора с увреждания. От Центъра за градска мобилност се обръщат с молба към водачите да не паркират без основание и на местата за зареждане на електромобили, а също автомобилите с газови уредби да спират само в обозначените зони.


Следва продължение...


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате