Свързани новини

05.12.2019 16:53

България: №1 на Балканите и №11 в света за живот на чужденци

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Често ни е странно защо все повече чужденци избират да живеят в София и в други населени места в България, докато много от нас я напускат. Италианци изкупиха десетки сгради в квартала между Женския пазар, ЦУМ, бул. Левски и бул. Сливница, рускоезичните все повече могат да бъдат срещнати в хипермаркетите и по кварталите, освен в центъра. Отговор на това дава нова глобална класация. България е определена за най-добрата страна на Балканите за живот и работа на чужденци и за малко не влиза в първата десетка в света, предаде БГНЕС. Страната ни е класирана на 11 място, а Гърция е 57-а, Сърбия е чак на 60-а позиция.



За шеста поредна година анализаторите на ИнтерНейшън, най-голямата в света общност на експати, наблюдават живота на чужденците в чужбина. В края на всяка година те публикуват рейтинг на страните по популярност сред чуждестранните специалисти. В актуалното изследване са взели участие над 20 хиляди души. Анализаторите съставят класацията като вземат предвид ключови показатели, сред които са качеството на живота, условията за адаптация, работата, семеен живот, финансово положение.



Общите изводи: мнозинството експати са привлечени от следните дестинации: Германия, САЩ, Великобритания и ОАЕ. Трима от десет експати живеят и работят в тези държави.



Показател за доброто място на страната ни е съпоставимото – също 11 сред световните градове, което заема старата немска имперска столица Аахен, недалеч от границата с Белгия. Доста сходни са и аргументите този град далеч да изпреварва останалите в уредената си държава. Чужденците, които го обитават, изтъкват същите причини, каквито и за предпочитането на България: получават високи заплати като у дома си, а имат доста по-ниски относителни разходи за живот на фона на добра транспортна свързаност и услуги на съвременно равнище.

Изненадващ лидер в глобалното подреждане е тайванският главен град Тайпе. Азиатците печелят доста добри позиции и с други места, които не са сред обичайните фаворити като Сингапур, Токио или най-посещавания от туристи Банкок. Вместо това, напред изскачат малайзийската Куала Лумпур и виетнамският Хошимин, известен и с по-старото си название Сайгон.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.12.2019 22:15

    какво ни интересува какво е за чужденци

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв