01/02
05.12.2019 16:44

Какво не/знаем за БУФЕРНИТЕ ПАРКИНГИ НА СОФИЯ

Видян 2904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От тази година гражданите и гостите на столицата могат да използват вече пет буферни паркинги за паркиране на своите автомобили. Изграждането им е част от стратегията на Столичната община и в частност Центъра за градска мобилност, която цели да стимулира използването на метрото, като по този начин се редуцират  вредните емисии във въздуха в следствие на облекчаване на автомобилния трафик.


Добър пример за успешното прилагане на стратегията е услугата „Паркирай и пътувай”, която предлага изключително преференциални условия за гражданите, които изберат да пътуват с метрото за сметка на личните си автомобили. Услугата позволява безплатно паркиране на автомобила в рамките на работното време на метрото, във всички буферни паркинги на ЦГМ, ако разполагате с предплатена карта за метрото – билет или друга абонаментна карта.


 


В два поредни броя на вестника ще ви представим буферните паркинги в София и техния капацитет.


Буферният паркинг на Царигадско шосе разполага с 1250 места. Има вход и изход и към „Метро“ и към Експо-център (изходите за по-добра ориентация са обозначени като „Изход Център“ и „Изход Пловдив“). Паркирането се извършва на две нива. Има две места за зареждане на електромобили. Местата за паркиране на автомобили на хора с увреждания са 10, намират се на второ ниво, където има рампа за достъпност, а от второ ниво на паркинга директно може да се влезе в метростанцията.


 


Паркингът  на бул. Джеймс Баучер е с вход-изход и в посока бул. Черни връх, и в посока ул. Елин връх. Той е на 4 нива и е със 750 места. От тях 20 са за хора с увреждания и са близо до пешеходните входове към метростанцията. Може да се използва и асансьор.


Буферният паркинг на Стадион  В. Левски (срещу БНР) е най-новото съоръжение, открито преди месец. Има 192 места за паркиране, 4 места за зареждане на електромобили. В него от съображения за сигурност автомобилите с газови уредби паркират в отделна зона, тъй като паркинга е на 3 нива и има условия за това.  Полезно е да се знае, че този паркинг има само един вход-изход – срещу Националното радио, но е снабден с пешеходен изход и с асансьор, който извежда само на 20 метра от спирката на метростанцията.


Следва продължение


 


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се