Свързани новини

05.12.2019 12:02

Сачева: Подкрепям отлагането на ЗСУ

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Постигнатото от общините и гражданските организации през последните 20 години в подкрепа на българските семейства и деца трябва да бъде показано ясно пред обществото и ще бъде защитено от Министерството на труда и социалната политика. Същевременно ще обърнем сериозно внимание на притесненията на хората, които протестират от страх за децата си, ще ги разгледаме и ще ги обсъдим и няма да пренебрегваме разумните предложения". Това написа във Фейсбук Деница Сачева, министър на социалните грижи. Публикуваме пълния текст:


Решенията в социалната политика трябва да сближават хората, а не да ги разделят. Затова подкрепям предложението за отлагане на влизането в сила на Закона за социалните услуги, което ще даде време за влизане в режим на разговори относно същността на този закон.


 


От следващата седмица започваме със срещи с парламентарно представените партии, както и с представителите на заинтересовани организации на граждани. Постигнатото от представителите на хората с увреждания и техните близки категорично ще бъде запазено и надграждано.


 


Постигнатото от общините и гражданските организации през последните 20 години в подкрепа на българските семейства и деца трябва да бъде показано ясно пред обществото и ще бъде защитено от Министерството на труда и социалната политика.


 


Същевременно ще обърнем сериозно внимание на притесненията на хората, които протестират от страх за децата си, ще ги разгледаме и ще ги обсъдим и няма да пренебрегваме разумните предложения. Няма да приемаме обаче антиевропейска пропаганда и насаждане на разделение чрез страх, омраза и манипулация.


 


Социалната система на закрила, финансова подкрепа и услуги е в полза на гражданите и цели да ги сближи, а не да ги разделя. Затова ще положим всички усилия да сме отворени не само за разговори и но и за по-достъпна информация, с която хората сами пряко да се запознават.


 


Призовавам да се спрат от всички страни личните нападки срещу хора, социални работници и организации и да започнем разговори за конкретните политики. Намеренията ни са да разширим разговорите с гражданите не само в София, но и в страната.


 


Снимка: Дневник


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец