Свързани новини

05.12.2019 10:55

Родители искат дебати със Сачева

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Родители, протестиращи срещу социалното законодателство, което ще влезе в сила от началото на 2020 г., искат 30-минутна среща с новия министър Деница Сачева. Според Христо Лафчиев от Български Родителски Централен Комитет – Разбунена София Сачева е настояла родителите да прекратят протестите си,  в замяна на отлагането с 6 месеца на приемането на новия закон, "което така или иначе вече е договорено".

"Вместо този опит два пъти да се изтъргува едно и също нещо, ние предлагаме следното:
1. Да направим поне 30 минутни дебати с г-жа Сачева на тема: Какво наистина не върви в социалната система и какво да се промени действително в законодателството по нея? Наистина отворен дебат, не за да се спори заради спора, а за да се изяснят гледните точки и да се предложат решения на проблемите.

2. Да се направи съвместна комисия (с представители на различните родителски комитети) за незабавно връщане на незаконно и неправилно отнетите деца.

При тези условия може и да понамалим темпото на протести за месец (мнение на Хр. Лафчиев), но напълното им спиране е невъзможно докато и едно (съмнително отнето) дете остане далеч от своите родители на Коледа!

И така г-жо Сачева, очакваме ви на открита дискусия, по избрана от Вас национална телевизия и подготвяме наши представители за тази комисия, така че, тя наистина бързо и експедитивно да заработи!", посочват от Български Родителски Централен Комитет – Разбунена София.


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей