Свързани новини

03.12.2019 12:32

Нинова: Всеки един министър да каже защо не може да работи с Бисер Петков

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае защо не може да работи с министър Бисер Петков. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по рокадите в кабинета, предаде Фокус".


"Уважаеми колеги какво се случи от вчера до днес, откакто беше обявена смяната в кабинета. Първо, вчера се появи прессъобщение, че днес в 12 ч. новият министър ще приеме. 12 ч. мина. Отменете си прессъобщението. Това е дребен детайл към голямото. За пореден път правителството казва на нас, дано да ви е неудобно това, но и на бъгарските граждани - парламентът е нищо. Аз решавам, аз назначавам, аз въвеждам 12.00 ч. Няма никакво значение, че няма такава точка в дневния ред на парламента. Системно в три правителства наред руши институциите", каза още Нинова.


"Колеги, вие дали прочетохте решението за смяната на министри. Някъде да сте видели мотиви. Тук няма нито една дума - мотиви. Единствените думи на премиера за смяната са, че никой министър в кабинета не иска да работи с Бисер Петков. Уважаеми г-н Дончев, по-страшно нещо от високия тон в политиката е мълчанието в политиката. Вашата група мълчи вече час и половина. Г-жо председател искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае с мотивите си, защо не може да работи с министър Бисер Петков", призова Нинова.


Лидерът на БСП попита дали управляващите са броили колко промени имат в този кабинета. "Османата от 19 министри. Почти половината кабинет за три години се превъртя. Осем промени, в предишните имаше мотиви. Бяха или за корупция, или поради некомпетентност. Какво означава това? Половин министерски съвет сменен за три години поради съмнения за корупция. Това означава - некадърност на този екип, която поражда нестабилност в държавата. Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи. По този начин се опитвате да отпушите напрежение, за да не стигне въпросът до първия, но първия винаги носи отговорност", каза Нинова. Според нея проблемът не е в кадрите, а системен. "Той е в това, че цели системи са в колапс в България. Като Кирил Ананиев смени Николай Петров какво се промени в здравеопазването към по-добро. Освен, че последният месец започнаха да затварят болници. Здравната реформа я няма никаква. Какво се промени? Става по-лошо? Какво стана, когато Росен Желязков смени г-н Москавско - тол системата е в пълен провал",попита още Нинова.


"Какво значение имат кадровите промени, когато е сбъркан моделът", заяви Нинова. "Казвате управляващите, че тя ще изпълнява програмата на правителството. Тогава е излишно да ви питам - ще има ли преизчисляване на пенсиите. Ням а да има, защото правителството на Борисов го няма в програмата си. Ще се направи ли минималната пенсия 300 лв. Не, няма, защото в програмата го няма. Пише ли в програмата на ГЕРБ, че ще въвеждате противоконституционната джендъридеология. Не, но тя я въвеждаше като зам.-министър на образованието. Пише ли, че ще прехвърляте част от грижите за нашите даца на НПО срещу тлъсто заплащшане. Не, не пише. В Конституцията пише, че това е грижа на държавата. Във вашата програма не го пише, но тя го правеше. Въпросът е риторичен, отговорът вие ще си го дадете", заяви Нинова.


Лидерът на БСП Подчерта, че поредната кадрова промяна не решава нито един проблем, а се прави за да се изкара мандата. "Кадровата промяна е агония за правителството. По-лошо тя е несигурност за страната, колапс за цели системи и агония на българския народ", завърши изказването си Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще