Свързани новини

03.12.2019 13:52

Радев: Поемаме небето над С. Македония

Видян 2312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"България не трябва да пропуска историческата възможност да охранява въздушното пространство на С. Македония", заяви президентът Румен Радев, преди да отпътува за срещата на върха на НАТО в Лондон. На форума на високо равнище в британската столица ще бъде отбелязана и 70-годишнината от създаването на Алианса.


Държавният глава припомни, че докато разговорите в тази насока са били отлагани от българска страна за "светлото бъдеще", когато ще имаме ескадрила нови самолети, Гърция е сключила споразумение за тази мисия.


"С днешните ни възможности можем да изпълняваме пълноценно тази задача без никакви допълнителни разходи, защото тя се носи от базата за постоянно базиране Граф Игнатиево", посочи Радев.


„Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО в Лондон дава възможност България да се утвърждава като фактор на стабилност в Югоизточна Европа и да отстоява своя национален интерес”, подчерта президентът.


Относно въпрос, дали "НАТО е в мозъчна смърт", Радев коментира, че има амбицията да бъде фактор на световната сцена и търси своето място, заедно със САЩ, Русия и Китай.


Българският президент ще разговоря с премиера на Великобритания Борис Джонсън, както и с президента на САЩ Доналд Тръмп. В делегацията, водена от българския държавен глава са: министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни