Свързани новини

02.12.2019 15:21

Йончева: В мой интерес е да бъда без имунитет

Видян 1810 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В мой интерес е да бъда без имунитет, за да приключи по-бързо разследването”, заяви евродепутатът Елена Йончева в ефира на bTV. „Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен”, посочи тя.


"Ще запозная моите колеги в ЕП с фактите, за да разберат те как един български гражданин и политик, който изнася тежки корупционни практики в България- как той е наказан за това", обяви Йончева. Тя уточни, че практиката в Брюксел е оставката ѝ да бъде гласувана, като тя само може да поиска ускорена процедура.


Шефът на ПЕС Сергей Станишев обяви, че подкрепя Йончева. Той припомни, че също е минал по този път и е бил със свален имунитет като евродепутат.


"Познавайки я от толкова години, аз съм абсолютно убеден в нейната невинност разбирам как се чувства, защото минах в миналия парламент през същата процедура и аз настоявах за ускорена процедура", посочи Станишев.


Припомняме, че лидерът на БСП Корнелия Нинова вече се обяви в подкрепа за Йончева и призова за същото и Станишев заедно с ПЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Димитър Иванов 02.12.2019 18:08

    Едно от най-големите престъпления извършени от Стнишев когато беше премиер е заменките на ценни държавни земи по черноморското крайбрежие . По оценка на финансови експерти той е ощетил държавата с 10 милиарда лева ( 5 млд.Евро ).Ако Лаура Кьовеши работеше в България, Станишев щеше да е в затвора , а не в Брюксел . За последните 30 години нео-комунистите превърнаха България в страна на където властват висша форма на несправедливост , регрес , анархия , дебелоочие и наглост . Как ще се оправи България ! Народното Събрание да гласува поправка в Н.П.К. : Отпадат всички давности срокове за извършени финансови и криминални престъпления срещу държавата и личността .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни