Свързани новини

02.12.2019 14:41

Шведска черква тури джендъри, вместо Адам и Ева

Видян 4051 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Черква в Малмьо, Швеция, замени фреските с Адам и Ева на олтара си с картина на гейдвойки и джендъри, които са и от различни раси, за да бъде напълно политически коректно съдържанието. Зографка на работата е Елизабет Олсон Валин, лесбоактивистка, фотографка и художничка. Тя още през 2012 г. се опита да подари сътвореното от нея на катедралата Скара в навечерието на първата гейсватба в 1000-годишната й история, но това не се получи – ктиторството бе учтиво отклонено.


Ето, че 7 години по-късно черквата Св. Павел прие произведението, наречно Рай и го показа премиерно публично за службата си в неделя – първия ден от Адвента – предколедния период в протестантската църква. Пастор там е жена – Хелена Мирщенер, която определи акта като „писане на история“. И дори туитна новия олтар на поверения й храм.


Освен религията, авторката на артпроекта предизвиква и класиката, тъй като на практика прави пародия или римейк на популярно произведение на знаменития Лукас Кранах с неговия оригинал от 16-и век – преди половин хилядолетие.


„Исках да подчертая, че мястото на хората с гейориентация е в Рая“, твърди авторката, която естествено се превърна в световна сензация, а обектът, който декорира по своя характерен начин – в обещаваща туристическа атракция.


Освен столица на съвременната архитектура в Швеция – достатъчно е да споменем небостъргача Обръщащо се тяло на Калатрава и оформения около него супермодерен квартал край морето и моста, който свързва страната с Дания над Балтика, Малмьо е и градът с най-голямо процентно присъствие на емигранти от мюсюлманския свят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Beatris 04.12.2019 15:31

    fotballdrakter med Beatris ClayTerr PSG Drakt CarmaDia Concetta Beatris

  • 001 Joesph 03.12.2019 16:03

    fotbollströja barn Joesph PhyllisG PSG Kläder CharlesX BarbraJa Joesph

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са