Свързани новини

01.12.2019 15:15

Пардю: Визите остават, пропити сте от корупция

Видян 3326 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 „В момента България е еднопартийна държава, в която няма ефективна опозиция”, заяви в интервю за БНР бившият посланик на САЩ у нас Джеймс Пардю. „Дългосрочен ефект от такова управление е корупцията, за това страната ви е далеч от отмяна на визите”, категоричен е дипломатът.


"Смятам, че България още е в процес на преход и че това може да отнеме още години. Но тя продължава да е пропита с корупция. Особено ме тревожи липсата на свобода на медиите. Положението не беше перфектно, когато бях у вас. Но все пак имаше конкуренция и правителствените представители се държаха отговорно. Не се стигаше до съдебни дела, но поне корупцията излизаше наяве. Това вече го няма. Медиите са подчинени. Аз просто го изговарям гласно и ще продължавам да го правя, ако е необходимо", обяви Пардю. Според него корупцията е най-голямата заплаха за демокрацията, а България има много да наваксва. Дипломатът посочи, че навсякъде има проблеми с корупцията, но само у нас тя остава безнаказана.


Попитан за съобщението на премиера Бойко Борисов след срещата му с американския президент, че Тръмп е обещал да се заеме с отмяната на визите, той каза: "Ако се върнете чак до 2000 г., ще видите, че всички президенти оттогава са казвали, че ще разгледат въпроса. Мога обаче да ви кажа, че България е далеч от отмяна на визите, тъкмо заради проблемите, за които говоря". Той каза още, че срещата между двамата до голяма степен тя беше в отговор на покупката на изтребителите Ф-16.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.12.2019 18:57

    ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ САЩ: НАПРАВЕТЕ КООРДИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА НАТО ВЪВ БЕЛГИЯ, НЕ ВЪВ ВАРНА https://bgr.news-front.info/2019/11/30/predlozhenie-km-sashh-napravete-koordinatsionen-tsentr-na-nato-vv-belgiya-ne-vv-varna/ Преди да замине на посещение в САЩ премиерът Бойко Борисов заяви, че не искаме база на НАТО в Черно море и няма да допуснем появата на такава във Варна.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион