Свързани новини

30.11.2019 09:50

Нападателят в Лондон е бивш затворник, осъден за тероризъм

Видян 2421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъжът, който уби двама души в петък с нож на "Лондон бридж", преди да бъде прострелян от полицията, е Усман Хан, 28-годишен бивш затворник, осъден за тероризъм. Това съобщи в събота Нийл Басу, ръководител на британската полиция за борба с тероризма, предаде АФП. Нападението на емблематичното място бе определено като терористичен акт, предаде Гласове.


"Този човек е известен на властите, тъй като е бил осъден за тероризъм през 2012 г. Той е освободен условно през декември 2018 г.", уточни полицейският началник. Той добави, че се извършва обиск на адрес в графство Стафордшир, в Централна Англия, където живеел Усман Хан.


Според информационната агенция PA, мъжът е бил осъден на 16 г. затвор за принадлежност към група, която искала да извърши бомбен атентат на Лондонската фондова борса и да създаде тренировъчен лагер за терористична подготовка в Пакистан.


Преди заседанието на правителствения кризисен комитет ("Кобра") снощи, премиерът Борис Джонсън заяви, че "отдавна" е казал, че "е грешка да се позволява на жестоки престъпници да излизат предрсрочно от затвора“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец