Свързани новини

29.11.2019 15:38

Италианската полиция осуети създаването на неонацистка партия

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Италианската полиция осуети създаването на неонацистка партия, пише The Guardian.

 Ключовите фигури в разбитата група са основно жени - водещи били "майор Хитлер" и "Мис Хитлер", а гуру на групата бил бивш високопоставен член на калабрийската мафия Ндрангета. Арестувани са общо 19 крайнодесни екстремисти, които искали да сформират нова нацистка партия.

При спецакция на полицията в няколко града в страната са открити оръжия, експлозиви, нацистки символи, знамена и книги за Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

Разследването на прокуратурата в Калтанисета, Сицилия, е с кодовото име "Черните сенки". Според обвинителите заподозрените са организирали създаването на пронацистка, ксенофобска, антисемитска група, наречена Италианска националсоциалистическа работническа партия. В домовете на арестуваните обаче били намерени много оръжия, експлозиви, нацистки плаки със свастики, нацистки знамена и книги за Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

 По данни на разследващите групата подготвяла акция с листовки срещу двама депутати от лявоцентристката Демократическа партия - Емануеле Фиано, видна фигура в италианската еврейска общност, и Лора Болдрини, бивш говорител на парламента. Ръководителят на италианската организация е 50-годишна жена от Падуа, която работи в държавната администрация и няма криминално минало.

Прякорът й в организацията бил "Майор Хитлер". Разследващите са открили свастики и антисемитски материали в дома й. Сред арестуваните е и "Мис Хитлер" - 26-годишна жена от Сицилия, която е спечелила онлайн конкурс за красота с тази титла и през август е изнесла реч на конференция на крайнодесни последователи в Лисабон.

Членовете на групата са били в контакт с други неонацистки групи извън Италия, включително с британската Комбат 18 и португалската крайнодясна група "Нов социален ред". Миналият юли полицията в Северна Италия задържа трима мъже, след като разкри огромно скривалище от автоматични оръжия, материал с нацистки символи и триметрова ракета въздух-въздух в хангар на летището Риванацано Терме в Ломбардия, припомня изданието.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се