Свързани новини

29.11.2019 09:41

Румъния купува още 5 употребявани Ф-16

Видян 2623 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румъния купува нови пет употребявани самолета Ф-16 от Португалия в състояние на пълна бюджетна криза с дефицит от близо 4,5 на сто, пише днес в. "Ромъния либера", предаде БНР.


По-рано тази седмица Върховният съвет по национална отбрана даде одобрение за покупката, съгласно изискванията на процедурата при сделки, надхвърлящи сумата от 100 милиона евро. На правителствено заседание вчера министърът на отбраната Николае Чука поиска законопроектът за покупката на изтребителите да стигне до парламента възможно най-скоро, пише "Ромъния либера" и цитира казаното от военния министър: "Става дума за продължаване на консолидирането на първата ескадрила от (самолети) Ф-16".


В. "Адевърул" допълва по темата, че първите четири самолета ще пристигнат в Румъния през 2020 г., а последният - през 2021 г. Те ще се добавят към 12-те изтребителя, които Румъния закупи по-рано от Португалия и които вече изпълняват мисии по въздушна полиция на национално равнище и на равнище НАТО, пише "Адевърул".


Петте нови самолета ще имат сходна конфигурация със закупените по-рано, като пакетът за допълнително оборудване и услуги, който се предоставя от САЩ, включва модернизация на изтребителите. "Адевърул" отбелязва, че във Военновъздушните сили на Румъния ще може да се ремонтират двигателите на самолетите, което ще доведе до намаляване на цената.


Според правителствения законопроект разходите ще възлязат на над 250 милиона евро с ДДС, като те ще обхванат сумата за закупуване на самолетите, логистичната поддръжка, обучението, техническата помощ, модернизацията и способностите за поддръжка за цялата флотилия Ф-16 на Румъния от страна на Съединените американски щати.


В. "Гъндул" информира, че на вчерашното правителствено заседание е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и