Свързани новини

27.11.2019 15:10

Новата ЕК гласувана, Габриел с разширен ресор

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Новата Европейска комисия беше одобрена в сряда с гласовете на 461 депутати. 157 членове на Европейския парламент гласуваха против, 89 се въздържаха. За нас най-важно е, че вместо Иновации и младеж, ресорът на българския член на правителството на ЕС вече е Иновации, научни изследвания, образование, култура и младеж. Той е реален и сериозен, както ще се убедите по-долу, като прочетете какви директори на водопад има в новата ЕК.
В речта си по време на дебатите преди това по-преди избраният председател на Комисията Урсула фон дер Лайен заяви: “Ние сме готови, но още по-важно е, че Европа е готова. Моето послание е ясно: нека се захванем за работа”. Официалният старт на работата е 1 декември, месец по-късно от предварително очаквания срок, заради проблемите на някои държави като Румъния и Унгария да излъчат достоен комисар.



“Ако свършим добре работата си, Европа през 2050 г. ще бъде първият континент в света, който ще бъде неутрален спрямо въглеродните емисии, ще бъде главна сила в дигиталния сектор и икономиката, която най-добре постига баланс между пазара и социалната страна… Задачата не е лесна, но заедно можем да го направим”, добави тя, цитирана от ЕП.



Кандидатите за поста на европремиер Франс Тимерманс и Маргрете Вестагер стават вицета на Урсула – съответно с ресор Зелен пакет и ЕС в дигиталната ера, заедно с Валдис Домбровскис с поетичния ресор Икономика в интерес на хората. Жозеп Борел е върховен представител по външната политика и сигурността и най-важен комисар. Марош Шевчович губи енергетиката за сметка на веселия ресор Междуинституционални отношения и перспективи. Вера Йоурова, която досега ни гонеше по линия на правосъдието е с портфейл Ценности и прозрачност. Добравка Шуица е с ресор Демокрация и демография. Маргаритис Схинас, досегашен говорител, е с пиарския Утвърждаване на евроначина на живот, каквото и да означава това. Тези са ВИП комисарите – нещо като Политбюро на ЕС.


 


Трета линия членове на ЕК започва със стария ни познат и отличен приятел на Борисов и Фандъкова – Йоханес Хан, който става финансов министър на Съюза, отговорен за бюджета. Фил Хоган поема търговията. Наша М. Габриел е шеф наука, образование и култура, както вече писахме по-горе. Никола Шмит взема социалния ресор, а Паоло Джентилони поема Икономиката с ужасяващата си мечта за изравняване на данъците (в Италия са 33 - 66%, а у нас са 10 на сто). Януш Войчеховски е комисар по земеделие – най-богатия ресор с около 1/3 от евробюджета. Тиери Бретон взема вътрешния пазар, което не е много ясно какво е точно при отделни други шефове за финансите, икономиката и търговията. Елиза Ферейра е отговорник Сближаване и реформи – също нещо като нищо. Стела Кириакидес взема здравето. Дидие Рейндерс е правосъдният бос. Хелена Дали е по Равноправие. Илва Йохансон е евроМВР. Янез Ленарчич е поредният бизнескомисар – Управление при кризи. Адина – Йоана Вълян поема транспорта, където ние имаме най-съществени проблеми – АМ Струма например. Оливер Вархели е Съседство и разширяване, неясно по какво различен рекор от Сближаване и реформи. Юта Урпилайнен също ще бъде нещо като директор на водопад – Международни партньорства. Кадри Симсон взема щедрия ресор Енергетика. Виргиниус Синкевичиюс поема екоресора с това прекрасно за случая лично име.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще