Свързани новини

23.11.2019 08:41

Ангелкова: Дигата на плажа в Созопол да бъде съборена

Видян 2259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това, което установиха експертите, след проверка на пясъчната дюна в Созопол е, че категорично има разминаване от уведомлението на концесионера, което сме получили на 28 октомври. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова от Созопол в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.


„Това, което е описано вътре, че да се изгради това защитно съоръжение пясъчни валове и диги няма да се нарушава брега и няма да се отнема пясък от морето. На практика след проверка на басейнова дирекция и след нашата е установено, че има загребване на пясък“, добави Ангелкова. Министърът на туризма заяви, че незабавно ще разпореди, да бъде възстановено положението, независимо от предписанията на басейнова дирекция.


„Тоест да бъде съборена дигата, за да може да се възстанови брега на морето. Ще наложим и неустойка, която по договор е 6 900 лв. искам да подчертая, че независимо от конкретния случай дигите са едно от най-добрите защитни съоръжения, така че да се предпазва плажната ивица от зимните бури и вълнения“, обясни още тя. Ангелкова уточни, че в конкретния случай е много важно всичко предварително да се съобщава и да се обсъжда с хората.


„Аз вярвам, че за да работим за българския туризъм трябва да бъдем заедно, най-вече хората, местните власти, Министерството на туризма, концесионерите, на които основната задача е да се грижат за морския плаж и да имаме добър и качествен продукт. Ще предпишем да се разруши дигата и да се възстанови положението, ще наложим съответната неустойка и ако повторно искат да изградят дига, това ще се случи само след като обсъдим детайлно със заинтересованите местни граждани“, каза още министър Николина Ангелкова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат