Свързани новини

23.11.2019 08:34

Тръмп ще говори с Борисов за корупцията в България

Видян 3318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За Белия Дом от изключително значение за българо-американските отношения е ангажимента на София за увеличаване приноса към бюджета за отбрана. Това заяви официално високопоставено лице по повод визитата на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, предаде БНР. Борисов ще гостува на президента Доналд Тръмп в понеделник. 


По време на телеконференция официалното лице подчерта, че България е  член на НАТО вече 15-та година и е време “да покаже по-голяма степен на лидерство като увеличи средствата за отбрана и като участва в различни мисии.” 


За САЩ важен знак  за това, че България взема насериозно ангажимента си за 2 процента разходи за отбрана е покупката на изтребителите Ф-16. Официалното лице посочи, че Вашингтон вижда позитивни индикатори и от други страни в Алианса. 


В понеделник американския президент се очаква да дискутира и руското влияние в България. Бе изразене изключителна загриженост за “многото доказателства за руски дейности в Европа, в това число опити за повлияване на изхода от избори и такива, които застрашават основите на демокрацията.” 


Акцент в разговорите между Тръмп и Борисов ще бъдат и възможностите за участие на американски компании в енергийния сектор. По време на брифинга бе коментирана и широкоразпространената корупция в България. Именно корупцията бе посочена като пречка за икономическия и демократическия растеж. Стана ясно, че Тръмп ще наблегне и на тази тема. 


„Търсим допълнителни начини за работа с Българя, особено с българските пазители на реда, за да можем да предоставим методи за борба с корупцията и за укрепим господството на закона,“ заяви официалното лице.


Към момента не се знае дали Тръмп и Борисов ще дадат съвместна пресконференция. 


Срещата на американския президент с българския министър-председател е част от серията разговори с лидерите от централна Европа. До момента Тръмп е имал срещи с колегите си от Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Австрия и Румъния.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Елена Гунчева 24.11.2019 15:03

    орисов щял да поднася венец на гробището на незнайния американски войн в Арлингтън. И се чудя дали там има някой от американците, бомбардирали София и убивали българи? То че на него не му стига мозъкът да прецени, е ясно, ама няма ли кой да го посъветва! Поредното национално предателство. Досега САЩ СА НИ БИЛИ ВРАГ във войните. Кого ще почита с венец? Тези, които са воювали срещу нас? Баце е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. И ако има малко справедливост и закони, трябва да бъде съден за държавна измяна. Сега се готви да извърши поредното предателство. Страх ме хваща, като му знам мозъка и страхливостта, на какво би се съгласил. Този малоумник най-накрая ще ни приключи! Ако НЕ ГО СПРЕМ!

  • 002 Anonimen 24.11.2019 07:03

    уж де,ще му диктува политика и въоръжаване,че ни готви война .......

  • 001 Anonimen 23.11.2019 10:49

    БАЦЕ БОКО след време ще го кълве ГЪСОКО !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне