Свързани новини

22.11.2019 13:14

Караниколов: Строителни дейности вървят по 5 язовира

Видян 1198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По пет от язовирите, които се нуждаят от ремонт, са започнати строителни дейности, на пет са разкрити строителни площадки. До края на година още пет до десет обекта се очаква да бъдат започнати, каза по време на парламентарния контрол министърът на икономиката Емил Караниколов, предава БТА.


Първият язовир е в област Бургас и стойността на строителните дейности е около 1,9 млн. лв., за втория започнат язовир, който е в Хисаря - 2,6 млн. лв., в Асеновград - 1,8 млн. лв., в Брезник - 1,8 млн. лв. Стойностите са без ДДС.


Министърът напомни, че през юни 2018 г. правителството одобри списък от 418 язовира, които се нуждаят от спешен ремонт, и определи Държавната консолидационна компания /ДКК/ като търговско дружество със сто процента държавно участие в капитала, което да възлага ремонта и реконструкция на тези водни съоръжения, а осигуряването на средства за тази дейност беше извършено от държавата под формата на непарична вноска в размер на 500 млн. лв. от капитала на компанията. Към момента от тези 418 язовира за 182 вече са подготвени анализи. Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири" продължава да се занимава с прехвърлянето на собствеността на язовирите, за да може да ги управлява, отбеляза министърът. За ресурсно осигуряване на дейността на Държавното предприятие с постановление на МС от 15 август 2019 г. от държавния бюджет беше извършен трансфер в размер на 12,140 млн. лв.


Министърът изтъкна, че анализите на язовирите струват пари. За 182 язовира да създадеш документи - паспортизация, документи за собственост, технически документи, проекти - струва пари, изтъкна той и отново подчерта, че тези 500 млн. лв. са били дадени целево само за ремонти. Министърът увери депутатите, че по тези 182 съоръжения догодина активно ще се работи.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион