Свързани новини

22.11.2019 11:19

БСП: 10 години танго на премиера и разпад на системите

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 10 години танго на премиера и разпад на системите - Борисов, министър-председател на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията.


Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група, предаде Фокус.


"В последните седмици ни заливат няколко скандала и тревоги. Скандалът с начина на провеждане на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми в здравната система, напрежение около решението за болничните листове, корупционните скандали не спират. От 288 къщи за кости, само 23 се оказват изрядни. Ще се окаже, че и тези, които са се осигурявали за две пенсии ще получат по-малко, отколкото една. Всичко това буди тревоги и поставя въпроси. Първият за управлението на държавата. Една криза се потушава с друга. Прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на другите, на лошите от опозицията, които искат да счупят държавата. Кризите не се решават, а се замитат", каза още Нинова.


Нинова се спря на проблема с водата. "Вчера ваши министри ни съобщиха, че близо 320 хил. българи бедстват, но по-странно е поведението им. Вчера министър каза: "Ще дам обобщена информация по отношение на водната криза в община Перник, а вчера разбрах от медиите не само в Община Перник, а и в други райони в страната, където има нарушен режим на водоснабдяването". Министърът на регионалното развитие е в отпуск и не намира причина да го прекъсне. Областният управител не знаел, че той отговаря.


Нинова се спря и на предложението за болничните.


"Неспособността да се справите със злоупотребите ви доведе да посегнете на основни трудови права. Четвърто, пенсионната криза. Ще се окаже, че осигуряващите се за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една", каза Нинова. Тя попита къде са парите на хората за Сребърния фонд.


"Изводът цели системи се разпадат по две причини. Вие сте некомпетентни да управлявате, да контролирате процесите", каза още Нинова. Тя посочи, че ГЕРБ играят танго две напред - едно назад. "Така беше с болничните, така беше с тежките случаи в здравеопазването. Не искам да злоупотребявам с тях. Сутрин едно - вечер друго. Така не се управлява държавата. Уволнявате светкавично, за да потушите напрежението, но проблемите остават и се задълбочават. Следващата калинка продължава така до новата криза. И така - 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите", заяви Нинова.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че премиерът е отишъл в Загреб с правителствения самолет, а Себастиен Курц в икономическа класа. "Държавната машина, с държавните символи пътува на партийно мероприятие на ЕНП. Изводите оставям на зрителите" изтъкна Нинова. "Хвалите се, че ще давате 40 лв. на пенсионерите", каза тя и попита колко пенсии струва този полет на премиера до Загреб.


"Г-н Премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", допълни още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби