Свързани новини

22.11.2019 11:08

Станислав Владимиров: Радваме се, че главният прокурор ме покани на среща

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Ако няма обилни валежи до март, Перник остава на воден режим. Това каза Станислав Владимиров - кмет на Перник пред журналисти, след среща с главния прокурор Сотир Цацаров и зам.-главният прокурор Иван Гешев, предаде Фокус.

Радвам се, че господин главният прокурор ме покани на среща. Те също са се самосезирали паралелно с моя сигнал, обединили са ги в един общ сигнал. За тази една седмица, в която активно се занимавам с водния проблем, въпреки че това не е основен ангажимент на местната власт, но аз няма как да стоя в старни при създалата се ситуация, видях редица притесняващи факти, от подценяване на цялата тази ситуация. Аз не искам да бъда разследващ орган, но искам органите, които могат да установят евентуално приични, които имат по-различен характер, да се задейсвтат. Фактите са известни на всички", допълни още Станислав Владимиров.


"Още от началото на годинината, ние имаме много намалял приток на яз. "Студена", но оттокът е една константна величина близо 2 млн. 300 хлд. кубика всеки месец. Това не е правило впечатление на ВиК оператора, че този приток, че при този намалял приток ти харчиш много вода. Няма как да не създадеш криза, пред която сме изправени всички перничани. Тук компетентните органи да напраят този преглед как е управлявано дружеството и защо не е предприело действие по предотвратяване на тази ситуация. За последното денонощие влизаме в параметрите, зададени от Министерство на околната среда и водите, оттокът на яз. "Студена" е не повече от 1 млн. кубика. Това е една от добрите новини, ако ние се ограничим в харченето на водите, ако водният режим така, както е зададен се спазва от новото ръководсство на дружетсвото, имаме период от 3-4 месеца перничани да имат вода до март месец", посочи още Владимироов.

"Надяваме се природатата да е по-благосклонна, тогава ще започне снеготопенето, добри са и прогнзоите на БАН, че тази зима ще бъде по-снежна от предходната. Ако пестим водата, ВиК дружеството работи по по-добър начин, не както до сега, отстарняват авариите. Днес имах среща с премиера Бойко Борисов има осигурени екипи, които да намалят огромните загуби на водопреносната мрежа. Осигурено е финансиране за спешен ремонт на пречиствателната станция. Първо ще се монтират утаителите, за да може на по-ниската част на язовира да не се нарушава качесвтото на водоподаването. Това ще намали разхдоите на питехна вода", заяви Станислав Владимиров.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец