01/02

Свързани новини

21.11.2019 17:40

Въпреки съдебно решение, кметът на Лозенец иска да руши

Видян 4590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новозбраният кмет на Лозенец Константин Павлов иска да се събори законна сграда. Кметът смята, че неговите искания са по-важни от закона, тъй като иска да предприеме действия в противовес с решението на българския съд.


Административния съд в София вече се произнесе за законността на Златен век.


Cъc cвoe peшeниe 30 юли 2019 съдът пoтвъpди вaлиднocттa нa paзpeшeниeтo зa cтpoeж нa мнoгoфyнĸциoнaлнaтa cгpaдa Злaтeн вeĸ и oтмeни зaпoвeдтa нa ДHCK зa cпиpaнeтo нa cтpoeжa.


В решението е записано, че поправката в ЗУТ от 2017 г., с която срокът на разрешителни за строежи като Златен век се удължи от 5 на 10 години, "следва да се прилага за всички правоотношения, които не са приключили към датата на влизането ѝ в сила, респективно към всички разрешения за строеж, чиито срок не е изтекъл към тази дата". Към делото са приложени и "становища от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството, адресирани включително и до началника на ДНСК относно тълкуването и прилагането" на променения текст от ЗУТ. "Тези становища напълно се споделят от настоящия съдебен състав", пише в решението.


Видни юристи като проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов и други, нееднократно се произнесоха по казуса и потвърдиха законноста на строежа в контекста на поправките на член 153 на ЗУТ, които засягат два ключови обекта в София - Ай Тауър и Златен век.


Но въпреки това кметът на Лозенец явно иска да е феодал, да не се съобразява със закона и да руши това, което на него не му харесва.


А какво би станало, ако строителят реши да направи същото и поиска отстраняване на кмета, без да се съобразява със закона?


Странно е, че кметът на Лозенец - Константин Павлов, е представител на Демократична България, но действа като представител на "Недемократична България"!


Дали да очакваме  Павлов като член на градската администрация и гражданин да внесе искане в НС да се промени Закона за устройство на територията така, че да му разреши да събаря законно построени сгради? Това, обаче ще засегне всички здания, които се строят в момента в България, тъй като поправката в ЗУТ касае всички тях, а не само Златен век и Ай Тауър!


Не трябва да се връщаме в епохата на феодализма, нито към завладяващото следизборно чувство на "бащинията", както го наричаме по български.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на