Свързани новини

21.11.2019 16:46

Работодателите отказват да плащат болничните

Видян 1841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работодателите отказват да продължават да плащат първите 3 дни болнични и напускат Тристранката, докато въпросът не бъде решен, заявиха от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) в отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Писмото е подписано от най-големите работодателски организации у нас – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. "Настояваме и ще участваме в заседание на НСТС, само ако и когато в дневния ред бъде включено предложение за решаване на въпроса за първите три дни болнични", категорични са от АОБР.


Работодателите са недоволни, че премиерът оттегли предложението за първия ден от болничните. Припомняме, че идеята разгневи мнозина и предизвика остри реакции, а синдикатите заплашиха с протести. Промяната бе приета като несправедлива, тъй като има риск да принуди хората да ходят болни на работа и да накаже изрядните работници, вместо измамниците. Единствено работодателите я защитиха, настоявайки да не плащат не само първия, а и следващите 2 дни от болничния.


Те припомнят, че задължението им да плащат първите 3 дни болнични е въведено като временна антикризисна мярка за една година през 2010г., а действа вече 9 години. Според тях това задължение отдавна трябвало да бъде отменено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.11.2019 21:25

    има много тарикати ,които се правят на болни ивзимат болнични за да си удължат празничните дни.те въобще не разчитат на този един ден.всички останали ще бъдат колективно наказани защото тъпите управници нямат умствен капацитет да решат проблема правилно.боко пак се направи на доброто ченге и събира аплодисменти от овчето стадо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху