01/02

Свързани новини

21.11.2019 12:15

Фандъкова се срещна с Фон дер Лайен

Видян 1885 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с избрания президент на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в кулоарите на конгреса на Европейската народна партия в Загреб.


Двете бяха запознати от българския евродепутат Ева Майдел и посланика на ЕС у нас. София е градът с най-голямо усвояване на европейски фондове в България – 4,75 млрд. лв. до 1 септември 2019 г. и вероятно ще надмине съвсем скоро кота 5 000 000 000 лева. Увеличението на темповете на усвояване за последните 10 години е 15 ПЪТИ.


Българската делегация имаше среща и с австрийския канцлер Себастиян Курц. София има традиционно отлични връзки с Виена, а двамата кметове са в приятелски отношения.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Циганската царица на София 21.11.2019 12:41

    Манолова застана пред медиите сутринта, преди заседанието на магистратите. "С подаване на жалбата и с образуването на делото за касиране на изборите ние искаме да разобличим огромните манипулации в изборния процес и злоупотребата с гласовете на гражданите", заяви тя. "Искаме утре, ако по същия начин някой обере гласовете на Борисов и на неговата партия и подмени неговите протоколи, да знае, че има кой да го защити", отбеляза Манолова. Тя смята, че като юрист представените доказателства по делото са многобройни и доказват тежки нарушения на изборния процес. Над 900 протокола на СИК са поправяни, коригирани и дописвани в нарушения на изборния кодекс, отчете Манолова. "7000 са недействителните бюлетини, 7000 масов контролиран вот за Фандъкова в ромските секции. Ако съберем всички тези нарушения, те дават резултат, който е много по-голям от разликата между кандидатите на втори тур", посочи неуспелият граждански кандидат за кмет на София. На 11 ноември Мая Манолова внесе 14 тома доказателства за манипулиране на изборните резултати, като посочи близо 900 протокола и изборни книжа с установени закононарушения и други факти, компрометиращи вота.

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и